5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Gurbetçiden dayak iddiası!

Kayseri'de bir polis merkezinde darp edildiğini iddia eden gurbetçi, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Edinilen bilgiye göre Ali Başhoroz isimli gurbetçi, Özvatan ilçesinde trafik kontrolü yapan polis memuru S.Ş. ile bilinmeyen bir sebepten dolayı tartıştı. Tartışmanın üzerine çağrılan asayiş ekipleri tarafından polis merkezine götürülen Ali Başhoroz, burada darp edildiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.

Polislerin kendisini zorla arabaya bindirerek kelepçe taktığını ifade eden Ali Başhoroz, "Yanıma oturan polis memuru dirsek vurmaya başladı ve emniyet amiri de tekmelemeye başladı. Emniyetten çıktıktan sonra Felahiye Devlet Hastanesi'ne gittiğimde kelepçelerin etkisinden olsa gerek bileğimin çıktığını söyledi. Buradan darp edildiğime dair rapor aldım ve gerekli yasal işlemleri başlattım" ifadelerini kullandı.

Ali Başhoroz'un avukatı Mustafa Alımcı ise olay sonrası müvekkilinin psikolojisinin bozulduğunu söyleyerek hukuki yollardan haklarını arayacaklarını belirtti.
İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise olayda polise mukavemet yapıldığı ve hiçbir şekilde gurbetçinin darp edilmediği, ayrıca olayın adli mercilere ulaştırıldığı kaydedildi.

Öte yandan, olaya karışan polislerin ilçede huzursuzluk oluşturduğu öne sürülerek başka yere atanmaları için imza kampanyası başlatılmıştı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 16:35:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?