5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Gurbetçilere çiçekli karşılama

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) yönetim kurulu üyeleri, Almanya'dan tatil için memleketlerine gelen bu yılın ilk gurbetçi kafilesini havaalanında çiçeklerle karşıladı.

KESOB tarafından 2001 yılından bugüne kadar düzenlenen gurbetçi karşılama töreni, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. KESOB Başkanı Mehmet Ali Çevrim ve yönetim kurulu üyeleri, Almanya'nın Dusseldorf şehrinden uçakla Kayseri'ye gelen gurbetçileri, Erkilet Havaalanı'nda karşıladı.

KESOB yöneticileri, çiçekle karşıladıkları gurbetçilerin Kayseri'deki tatillerini huzur içinde geçirmelerini diledi. Burada bir açıklama yapan KESOB Başkanı Mehmet Ali Çevrim, her yıl olduğu gibi bu yıl da gurbetçileri çiçeklerle karşıladıklarını belirterek, ''148 gurbetçimize çiçek verdik. Esnafımızdan da duyarlı davranıp gurbetçilere sahip çıkmalarını istiyoruz. Kayseri'ye gelen hemşerilerimizin tatillerinin mutlu geçirmesini diliyoruz. Gurbetçilerimizin bu kriz ortamında az da olsa ekonomimize katkıda bulunacaklarına inanıyorum'' dedi.

Kayseri Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Mustafa Alan ise gurbetçilerin bir yıl boyunca ülke hasretiyle Türkiye'ye geldiklerini ifade ederek, "Gurbetçilerimize, 'Cennet Türkiye'ye hoş geldiniz' diyoruz. Bizim bu karşılama törenimiz, ticari bir karşılama değildir. Turistleri de çiçeklerle karşılıyoruz. Ama onların esnafa katkısı olmuyor. Bizim hemşerilerimiz orada sıkıntı içinde olabilirler ama Kayseri'ye geldikleri zaman önemli bir para harcıyorlar. Gurbetçilerimizi onlara duyduğumuz sevgiden dolayı karşılıyoruz. Biz bu günü iple çekiyoruz. Esnaf arkadaşlarımızdan gurbetçi hemşerilerimize itinalı davranmalarını, mallarını uygun fiyatlarla satarak onları memnun etmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Bu arada domuz gribine karşı Erkilet Havalimanı'nda alınan önlemler dikkat çekerken, gurbetçiler termal kameradan geçirildi. Gurbetçilerin termal kameradan geçişleri sırasında görüntü almaya çalışan gazetecilere de maske taktırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 13:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?