3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Güzelköy Pilav Şenliği yapıldı

Kayseri Melikgazi İlçesi Gesi Beldesine bağlı Güzelköy Mahallesi’nde 3. Pilav Şenliği düzenlendi.

Güzelköy Geliştirme Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen pilav şenliğine; CHP İl Başkanı Enver Özdemir, Yataş A. Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Yavuz Altop, Mondi Yatak A. Ş. Genel Müdürü İzzet Sümer, Arkopa Ahşap Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı M. Haluk Kılıçer, Kapsun Parke ortaklarından Muzaffer Cabad, M Grup Matbaacılık Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tahtasakal ile çok sayıda işadamı ve Türkiye’nin dört bir yanından Güzelköy’e gelen yaklaşık 2 bin Güzelköy’lü katıldı.

2008 yılı Pilav Ağası olan Mondi Yatak A. Ş. Genel Müdürü İzzet Sümer pilav şenliğinde Güzelköy’lüleri bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Sümer, “Yılda bir kez de olsa pilav şenliği ile birbirini göremeyen Türkiye’nin dört bir yanındaki yüzlerce insanımızı bir araya getiriyoruz. Dargınları barıştırıyoruz. Dostlukları pekiştiriyoruz. Amacımız pilav şenliğini geleneksel hale getirerek, gelecek kuşaklara güzel bir miras bırakmaktır” dedi.

Coşkulu geçen pilav şenliğinde katılanlara aşçı ekibinin pişirdiği etli pilav, ayran, turşu ve tatlı ikram edildi. Güzelköy Geliştirme Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu tarafından, 2008 yılının Pilav Ağası olan ve derneğe maddi ve manevi destekte bulunan Mondi Yatak A. Ş. Genel Müdürü İzzet Sümer’e teşekkür plaketi verildi.

Plaket töreninin ardından Sedef Tahtasakal, tarafından Pilav Ağası İzzet Sümer’in başına günün anısına Puşi bağlandı. Pilav şenliğinde dernek yararına çekilişte düzenlendi. Güzelköy’lü olan Avukat Rasim Altop’un sunuculuğunu yaptığı çekiliş sonrasında çeşitli hediyeler talihlilerine verildi.

Programda, derneğe katkılarından dolayı 2009 yılının Pilav Ağası ise Yataş A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Yavuz Altop seçildi.
Pilav şenliğinde mahalli sanatçılardan Kul Mustafa birbirinden güzel parçaları seslendirdi. Güzelköy’lü mahalli sanatçılarında sahne aldığı şenlik alanında yüzlerce Güzelköy’lü saatlerce oyunlar oynadı, halaylar çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 15:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?