1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Güzelköy'de pilav şenliği düzenlendi

Kayseri Melikgazi İlçesi Gesi Beldesine bağlı Güzelköy Mahallesi'nde "2. Geleneksel Pilav Şenliği" düzenlendi.


Pilav şenliğine, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Orhan Eroğlu, Gesi Belde Belediye Başkanı Sami Eker, Yataş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Öztaşkın, Yataş A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Yavuz Altop, Mondi A.Ş. Genel Müdürü İzzet Sümer, Kapsun Parke Yetkilisi Muzaffer Cabad, çok sayıda İşadamı ve Türkiye'nin dört bir yanından Güzelköy'e gelen yaklaşık 2 bin 500 Güzelköylü'ler katıldı.


Coşkulu geçen pilav şenliğinde katılanlara 20 kişilik aşçı ekibinin pişirdiği etli pilav, ayran, üzüm ve tatlı ikram edildi. İki kazanda pişirilen yaklaşık 400 kg etli pilava misafirler yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal marşı okunmasının ardından Güzelköy Geliştirme Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği ile ilgili bilgiler verildi. Güzelköy'lü olan Avukat Rasim Altop, eski adı NİZE olan Güzelköy'ün tarihi geçmişi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Avukat Rasim Altop, "Biz gerçekten doğru olan insanlarla bugüne geldik. Köyümüzün insanlarına bizim geçmişimizden gelen bir kültür mirası vardır. Bu mirasımızda köyümüzde iki kişi arasında kavga yoktur, husumet yoktur, bugüne kadar dava açılmamıştır" dedi. Oyunların oynandığı, halayların çekildiği pilav şenliğinde dernek yararına hediye çekilişi de yapıldı. Pilav şenliğinde Antalya'da sahne alan Güzelköy'lü solist Aytül Dönmez birbirinden güzel parçaları seslendirirken, şenliği dolduranlar coşkulu anlar yaşadı ve sanatçıyı ayakta alkışladı.


İşadamı ve Yataş A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Yavuz Altop, Güzelköy'ün civardaki köylerden çok farklı olduğunu söyledi. Yavuz Altop,"Görgüde, görenekte, irfanda Güzelköy olarak fark eden bir köyüz. Şehirlerde başlayan şenliğin ilkini de köyde başlatmış olmak ve bunu Güzelköy'e getirmek bir farklılıktır. Köyde doğan yaşayan her insan için bütün kapılar açıktır. Herkesle yakın ilgi ve alaka vardır. Saygı vardır sevgi vardır tolerans vardır" ifadelerini kullandı.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2007 Cuma 10:25:34
Güncelleme :3 Ağustos 2007 Cuma 10:28:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?