4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Hac kayıtları devam ediyor

Kayseri Müftüsü Şaban İşlek, Cami ve Din Görevlileri Haftası'nın önemine değinerek, din görevlilerinin haftasını kutladı.

Müftü Şaban İşlek, 1-7 Ekim tarihleri arasının 2003 yılından beri Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlandığını belirterek, bu sene bayram sebebiyle kutlamaların ertelendiğini söyledi.

İşlek, "Ramazan bayramına denk gelen bu seneki kutlamalar, ileri bir tarihe alınmıştır. Pazartesi günü konferansla birlikte açılışımız olacaktır. Tüm vatandaşlarımızı ve din görevlilerimizi etkinliklerimize bekliyoruz" dedi.

İl Müftülüğü olarak camilere hizmet etmek için daima çalıştıklarını belirten İşlek, "Bu haftayı camilerimize hizmet etmek için değişik etkinliklerle kutlayacağız. Etkinliklerimiz konferansla başlayıp resmi kurumları ziyaret, esnaf ziyareti, hastane ziyareti, huzurevi ziyareti ve hapishane ziyareti gibi etkinliklerle devam edecektir" dedi.
İşlek, şimdiye kadar 2 bin 500 hacı adayının kaydını yaptırdıklarını ifade etti.

Ek kontenjan sebebiyle kayıtların devam ettiğini söyleyen İşlek, "Kafile başkanlarımız ve din görevlileri de belirlendi. Bayramın bitmesi sebebiyle hacı adaylarımızı 'Hizmet-içi' eğitime tutacağız. Adaylarımızın bilinçli bir şekilde hac görevlerini yerine getirmesine önem veriyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 21:40:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?