5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Hac'da sigarayı bırakanlara teşekkür

Kayseri'de hac vazifesi sırasında sigarayı bırakan 10 hacıya teşekkür plaketi verildi.

2008 yılında 3. kafile olarak Hac görevin yapmaya gittikleri kutsal mekanda sigarayı bırakan 10 hacı için Hacı Ahmet Özkan Cami'nde düzenlenen programla teşekkür plaketi verildi. İl Müftülüğü ve Yeşilay Kayseri Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen programda sigarayı bırakan 7 erkek, 3 bayan hacılara teşekkür plaketi verildi.

Burada bir açıklama yapan İl Müftülüğü Kuran Kurslarından Sorumlu Müdür Reşat Özalp, 2008 yılında 3. kafile olarak hac görevini yapmanın mutluluğunu yaladıklarını söyledi. Kutsal mekanlarda başlayan arkadaşlığın ve kardeşliğin devam etmesi için küçük bir hatıra albüm hazırladıklarını ifade eden Özalp, "Bu albüm ile birbirimizle diyalog halinde olacağız. Kutsal mekanlarda bir toplantı sırasında sigarayı bırakanların ödüllendirileceğimizi söylemiştik. Tabi ki bu maddi bir ödüllendirme değil, bu ödülün manevi bir hatırası olacaktı. Şimdi bunu gerçekleştiriyoruz" dedi.

Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Ertuğrul Uyanık ise, kanser hastalığının önemli bir kısmının sigaradan kaynaklandığını belirterek, sigaranın bırakılmayacak bir alışkanlık olmadığına vurgu yaptı. Konuşmaların ardından hac vazifesinde sigarayı bırakan 7 erkek 3 bayan hacıya teşekkür plaketi verildi. Hacılara ayrıca bir ilmihal ve iletişim adresleri ve fotoğraflarının bulunduğu albüm hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 12:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?