1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Hacı adayları bilgilendirildi

Kayseri İl Müftülüğü hacı adaylarını bilgilendirme semineri düzenledi. Hacı adaylarına, İl Müftüsü Şaban İşlek tarafından hac öncesi ve hac’da yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi.

Kayseri İl müftülüğünce düzenlenen hacı adaylarını bilgilendirme semineri, Kayseri İl Müftüsü Şaban İşlek ve Müftü yardımcısı Emin Haspolat tarafından Hunat caminde gerçekleştirildi. Konuşmasına Hakkari’de şehit olan askerleri anarak başlayan İl Müftüsü Şaban İşlek, her türlü terör olaylarını ve PKK'yı kınadıklarını söyledi. Müftü İşlek, “Terör olaylarının hedefinin bizim birlik ve beraberliğimizi bozmak olduğu bilinciyle hareket ederek, acılarımızı gönlümüz de saklayarak ama gereğini yapmak şartıyla çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekir” dedi.

Binlerce hacı adayı arasından Kabe'ye gitmeye seçilen hacı adaylarını tebrik eden İşlek, “Hac vazifesini yerine getirmek herkese nasip olmaz, çoğu kişi hacca gidemediği için gözyaşlarına boğuluyor. Hacca giden insanlar Allah’ın elçileri, Peygamberimizin misafirleri olur. Hac yolculuğumuz Allah yolcusu olarak gittiğimiz bu yolda, rabbimiz bize yar ve yardımcı olsun. 30 günlük bu yolculuğumuzda binlerce Müslümanlar ile karşılaşacağız, bizi orda çok zorluklar bekliyor. Farklı bir iklim 50 dereceye yakın bir sıcaklık olacak, burada yapmamız gereken tek şey sabırlı olmak ve dua ederken samimi ve içten olmaktır. Hac zorlu bir görev, zorluklar ve sıkıntılar ile karşılaşacaksınız. Hac ziyaretinin 20 günlük bir bölümü Mekke'de geçecek, buradaki kutsal mekanları göreceksiniz, peygamberimizin yaşadığı zorlukları yaşayacaksınız. Sizden isteğim sabırlı olmanız'' açıklamalarında bulundu.

İl Müftü yardımcısı Emin Haspolat ise Kayseri'den 2635 hacı adayı olduğunu, hacı adaylarını hacca uğurlamadan önce hac’da yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdiklerini belirtti. Müftü yardımcısı Haspolat, “31 Ekim'de Organize Sanayi Camisinde temsili olarak Kabe'yi tavaf provası yapacağız. Bayan hocalarımızda bayan hacı adaylarımıza bilgilendirmelerde bulunacak. Kasım ayının üçünden itibaren beş gün üst üste seminerler olacak, ondan sonra hacla yatıp hacla kalkacağız” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 12:33:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?