3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Hacılar içme suyuna kavuştu

Kayseri’nin Hacılar ilçesi, kesintisiz içme suyuna kavuştu.

Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğünce, Hacılar içme suyu terfi merkezleri rehabilite edildi. "Beğendik Projesi" adı verilen bu proje ile Hacılar sakinlerine kesintisiz olarak içme suyu verilmesine başlandı.

Konu hakkında bir değerlendirmede bulunan KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, Beğendik Projesinin küçük ölçekli altyapı kapsamında başarılı bulunan projelerden biri olduğunu söyledi. Batukan, “Toplam bütçenin yüzde 90'ı Avrupa Birliği tarafından kalkınma programı kapsamında hibe olarak karşılanmıştır. Geri kalan yüzde 10'luk bütçeyi de KASKİ ödemiştir. Yapılan hizmet Hacılar ilçemize hayırlı olsun" dedi.

Beğendik Projesi ile bölgedeki çevre altyapı kalitesinin de iyileştirildiğini belirten Batukan, "Hacılar İlçesi Beğendik mevkiinin içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla mevcut pompa evlerinde bulunan düşük kapasiteli ve verimsiz olan pompaların demontajı yapıldı. Ayrıca yeni pompaların montajı da tamamlanarak, kesintisiz içme suyu proje faaliyetlerinin ana çıktılarını oluşturdu" diye konuştu.

Hacılar ilçesinin içme suyu sorununu çözen projede kullanılan pompa hesaplarının 2020 yılına göre dizayn edildiğini kaydeden Batukan, proje kapsamında 3 adet dalgıç tip pompa, 30 adet santrifüj tip pompa olmak üzere toplam 33 adet pompanın otomasyon sistemleriyle birlikte yenilendiğini sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 14:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?