4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Hacılar İlçesi kışa hazırlanıyor

Kayseri’nin Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, ilçede doğalgaz ve kanalizasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, halkın kış mevsimine huzur içerisinde gireceğini söyledi.

Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, doğalgaz çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü belirterek, ilk etapta dört ayrı mahallenin doğalgaza kavuşacağını söyledi.

Başkan Herdem, “Bu sene ana arterden giriş Yenimahalle, Akyazı, Akdam ve Erciyes mahalleleri olmak üzere dört mahallemiz doğalgaza kavuşuyor. Doğalgaz çalışması iki aydır devam ediyor. Şuanda 15 kilometrelik ana şebeke hattı döşendi. Bunun yanında ilçe meydanına girmemek koşulu ile arka mahallelerde resmi binaların hemen hemen hepsine doğalgaz şebekesi yaklaştı. Önümüzdeki günlerde ana şebeke hattı çalışması tamamlanarak, abonman bağlantıları yapılacaktır. Abonman bağlantılarının yapılmasının ardından, üzeri tamamen asfaltla kaplanacak. Doğalgaz çalışmalarında hemşerilerimizin biraz daha sabırlı olmasını istiyoruz. Kişilerin ameliyat olduğu gibi ilçemizde dört bir yandan ameliyat geçiriyor. Bu ameliyatın iyi olma süreci vardır. Bu da iki ay gibi bir süre tutuyor. Bu süre içerisinde Hacılarlı hemşerilerimiz biraz daha sabırlı olacaklar, kaliteli, temiz ve ucuz doğalgaz yakıtını kullanacaklar, cadde ve sokakları da tozsuz, çamursuz bir kış geçireceklerini temenni ediyoruz” dedi.

Kanalizasyon ve su çalışmalarının da hızla sürdürüldüğünü belirten Başkan Herdem, dar sokaklarda kanalizasyon ve su sorununun tamamen çözüleceğini söyledi.

Başkan Ahmet Herdem, “Kanalizasyon çalışmalarını 2003 yılında bizim dönemimizde başlatmıştık. Her yıl 15 kilometre kanalizasyon çalışması yapılıyor. Bu yılda eski mahallelerde ve dar sokaklarda kalan kanalizasyon çalışmaları devam ediyor. Kanalizasyon ve doğalgaz yapımı tamamlanan sokaklarda daha önceki yıllarda döşenmiş ve miadını doldurmuş olan su şebekesi de tamamen değişiyor. Dolayısıyla Hacılar ilçemizdeki dar sokaklarda ki altyapı sorunu tamamen çözülmüş oluyor. Önümüzdeki günlerde doğalgaz, su ve kanalizasyon çalışması tamamlanan tüm cadde ve sokaklarda asfaltlama çalışmaları başlatılacak. Vatandaşlarımız kış ayına daha sağlıklı kanalizasyon sistemi, su sistemi ve asfaltlanan yollar ile huzur içerisinde girecekler diye düşünüyoruz” şeklinde ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 14:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?