5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Hacılar'da 19 Mayıs coşkusu

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 90. yıldönümü tüm Türkiye'de olduğu gibi Hacılar ilçesinde de törenlerle kutlandı.

Hacılar Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

İlçe Kaymakamı Harun Öksüz, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Şahin ve Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem'in gençlerin bayramını kutlaması ile devam eden törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Küçük ve Ali İhsan Kalmaz Çok Programlı Lisesi öğrencisi İbrahim Kiraz, günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı.

Şiirlerin okunmasının ardından Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi'nden bir öğrenci Türk gençliğinin andını okudu. Tören yöneticisi Neslihan Fırtına'nın şeref çağrısını okumasının ardından tören geçişi gerçekleştirildi. Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi ve Ali İhsan Kalmaz Çok Programlı Lisesi'nin halk oyunları ekiplerinin gösterisi ise ilgiyle izlendi. Bu arada halk oyunları gösterileri sırasında minik Eren'in meydana çıkarak oyunlara eşlik etmesi de renkli görüntülere sahne oldu.

Daha sonra Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi kolbastı ekibi tarafından oynanan kolbastı oyunu, izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Tören, il genelinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 12:26:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?