3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Hacılarda bayramlaşma töreni

Kayseri'nin Hacılar Belediyesi tarafından düzenlenen bayramlaşma programı, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, bayramların saygının, sevginin, paylaşmanın ve dayanışmanın yoğun olduğu günlerden bir tanesi olduğunu belirterek, tüm Hacılarlı halkının Kurban Bayramı'nı kutladı.

Hacılar Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen bayramlaşma programına, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, Hacılar İlçe Jandarma Komutan Vekili Başçavuş İlyas Ekici, İlçe Emniyet Amiri Adnan Avşar, Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, İl Müftüsü Şaban İşlek, işadamları ve çok sayıda Hacılarlı vatandaş katıldı.

Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, burada yaptığı konuşmada, böyle güzel bir günde bu yoğunluğu tüm hemşerileri ile birlikte yaşadığı için mutlu olduğunu söyledi. Başkan Herdem, “Sayın milletvekilimizde bu coşkuyu ve yoğunluğu bizimle birlikte yaşamak için geldiler, kendilerine teşekkür ediyorum. Biz Hacılarlı olarak küçük bir aileyiz. Birbirimizi sevmeme gibi, birbirimizi küçümseme gibi, horlama gibi veya kıskanma gibi bir lüksümüz yok, olmadığına inanıyorum. Bu küçük aile hem milli ve manevi değerlerine bağlı, hem de değişimi gelişimi süratle yakalayan bir toplum olduğuna inanıyorum. Kentimizin, Türkiye ile ve dünyayla da çok iyi entegre olduğuna inanıyorum. Hacılarda bu yaz hemşerilerimizi biraz yorduk. Suydu, kanaldı, doğalgazdı derken, ama yorulmadan da altyapı hizmeti olmuyor. Onun yanında sevinçli olduğumuz şeylerde var. Boydak Grubu tarafından yaptırılan bir okulumuzu hizmete açtık. İki ay sonra da Mercan ailesi tarafından yaptırılan okulumuzu hizmete açacağız. Bunlarda mutlu anlarımız. Yine İl Özel İdare ve belediyemiz işbirliği ile yapılan halı sahamız hizmete açılacak. Meydanda bulunan işletme binamızı ortadan kaldırıp, yeni yaptığımız Fen İşleri Müdürlüğü binamıza taşıyoruz. Bu anlamda da mutlu şeylerimiz var. Ben bu anlamda bayramınızı sevdiklerinizle, ailenizle hep birlikte mutlu şekilde geçirmenizi, birliğimiz ve dirliğimizin bozulmamasını temenni ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız'da, Hacılar ilçesine gelmiş olmaktan dolayı çok keyif aldığını belirterek, “Biz birçok il, ilçe, belde hatta mezra dolaşıyoruz. Ama Hacılar'ın kendine has bir özelliği var. Bunu burada belirtemeden geçemeyeceğim. Hangi siyasi partiye mensup olursa olsun mutlaka Hacılarlı hemşerilerimizin ortak bir paydası var. Bir araya geldiklerinde birliğin ve dayanışmanın, beraber hareket etmenin en önemli örneklerinden birini gösteriyor. Bir özelliği daha var, bunu bir mezrada, bir köyde elde etmenizin imkanı var. Yani daha küçük topluluklarda bu dayanışma ön planda olur. Ancak, bu belde ilçe olup, hatta metropol ilçesi olduktan sonra bunu devam ettirebilmiş olması bence çok önemli bir özelliktir. O yüzden ben hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum, kutluyorum ve bu dayanışmanın önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini temenni ediyorum. İnşallah nice güzel bayramlar, nice güzel günler hep beraber birlik ve dayanışma içerisinde, güler yüz içerisinde olacaktır. Bayramınızı tebrik ediyorum ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Belediyede gerçekleştirilen bayramlaşma programının ardından, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Kahraman ve işadamlarından oluşan bir grup Hacılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Hacılar İlçe Jandarma Komutanlığı'nı da ziyaret ederek, bayramlaştı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 17:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?