4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Hacılar'da İlköğretim Haftası etkinliği

Kayseri'nin Hacılar ilçesi Yunus Çepken İlköğretim Okulu'nda, 2008-2009 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe Hacılar Kaymakamı Harun Öksüz, Hacılar İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş İbrahim Şahin, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Küçük, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Yunus Çepken İlköğretim Okulu Müdürü Derviş Tuna, 2008-2009 eğitim öğretim yılına büyük bir heyecan ve sevinçle başladıklarını belirterek, İlköğretim Haftası'nın öğrencilere ve öğretmenlere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Daha sonra kürsüye gelen Hacılar Kaymakamı Harun Öksüz, 2008-2009 eğitim öğretim yılının başarılı bir yıl geçmesi temennisinde bulundu. Kaymakam Öksüz, “Sizler tatildeyken, biz sizlerin sağlıklı bir ortamda eğitim ve öğretim görebilmeniz için bütün okullarımızı onarımdan geçirdik. Burada tüm kamu kurumları, dernekler, belediye, vakıflar ve hayırsever vatandaşlarımızın tek görevi, kaliteli bir eğitim verilebilmesi için yapılması gereken neyse elbirliği ile bunları araştırıyoruz. Başarılı kardeşlerimizi dershanelere gönderiyoruz. Bu sene 166 kardeşimiz dershaneye gidiyor. Yine yaklaşık 550 öğrencimizin kılık kıyafetini temin ettik. Öte yandan bu sene OKS sınavında başarılı olan arkadaşlarıma 150 YTL, üniversite öğrencilerimize ise 200 YTL burs parası ödüyoruz. Görüldüğü üzere okumak isteyen kardeşlerimin her türlü imkanları var. Sizlerden tek beklentimiz başarılı ve çalışkan olmanızdır” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerinden Ayben Evgin isimli öğrenci İlköğretim Haftası adlı şiirini okudu. Daha sonra 2008-2009 eğitim öğretim yılına yeni başlayan ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine, 7. ve 8. sınıf öğrencileri hoş geldiniz çiçeği sundu. Programın sonunda ise Boydak İlköğretim Okulu öğrencilerinin sunduğu folklor gösterileri ilgiyle izlenirken, 18-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Gönül Köprüsü Projesi Rize gezisi ile ilgili fotoğraf sergisi davetliler tarafından gezildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 15:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?