4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Hacılar'da kan bağışı

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Kan Merkezi tarafından Hacılar İlçesinde yürütülen kan bağışı kampanyasına Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem’de destek verdi.

EÜ Kan Merkezi tarafından Hacılar İlçesi meydanında yürütülen kan bağışı kampanyasına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Kan vermek için sıraya giren vatandaşların gerekli tetkikleri yapıldıktan sonra kan vermesine engel teşkil edecek herhangi bir rahatsızlığı bulunmadığı takdirde kan vermesine izin veriliyor. Ayrıca kan grubunu bilmeyenlerin kan grupları mesaj yolu ile cep telefonlarına ulaştırılıyor.

EÜ Kan Merkezi yetkilisi Biyolog Mehmet Yay, Hacılar halkının ilgisinin yoğun olduğunu belirterek, kampanyaya katılan herkese teşekkür etti.

Kan bağışının insan sağlığı açısından önemli olduğunu vurgulayan Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, Erciyes Üniversitesi Kan Merkezinin kampanyasına destek vermek amacıyla geldiklerini belirterek, “Erciyes Üniversitesi Kan Merkezi, halk sağlığı ile ilgili çok büyük hizmetler yapıyorlar. Biz sadece Hacılar ilçemizde kampanyaya halkımızla birlikte katılarak destek veriyoruz. Bu kan bağışı kampanyamız Hacılar’da ki fabrikalarımızda da devam edecektir. Amacımız en azından Hacılar bölgesinden 500 ünite kan toplayarak, hastalarımıza acil şifalar dağıtabilme düşüncesindeyiz. Erciyes Üniversitesi Kan Merkezine de gerçekleştirdikleri bu önemli kampanyadan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Herdem, açıklamasının ardından vatandaşlarla birlikte kan bağışında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 21:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?