5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Hacker çetesine büyük operasyon

Kayseri ile birlikte 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, sahte internet siteleri kurarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişi tutuklandı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Bilişim Suçları Büro Amirliği ekiplerince yaklaşık 2 yıldır sürdürülen çalışma sonucunda, Kayseri başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Batman ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı operasyon düzenlendiği bildirildi.

Operasyonlarda, şebeke lideri olduğu belirtilen O.D. (19) ile H.A. (19), M.C. (31), İ.Y. (22), M.K. (22), Y.T. (21), Ü.A. (20), Ü.U. (20), V.A. (25), E.D. (21), B.D. (29), O.Ö. (23), V.Y. (25) ve C.F. (17) yakalanarak gözaltına alındı.

"KREDİ KARTINI KONTROL İÇİN YARDIM KURULUŞLARINA PARA GÖNDERMİŞLER"
Sağlık, güvenlik ve eğitim hizmeti sağlayan kamu kurum ve kuruluşları, ulusal basın ve yayın kuruluşları, bazı şirket ve kişiler, uluslararası kuruluşlar, Microsoft yazılımları ve Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi Başkanlığı'na (NASA) ait internet sitelerini çökerttiği ileri sürülen şahıslar, kredi kartı kullanılan alışveriş sitelerinin ve bazı kamu kuruluşlarının veri tabanlarına erişim sağlayarak vatandaşların kredi kartı ve kişisel bilgilerini elde ettikleri ve bu yollarla dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan şahısların, çok sayıda sahte internet sitesi kurduğu, bu sitelerden alışveriş yapmak isteyenlerin kredi kartı ve kimlik bilgilerini ele geçirdikleri, kredi kartlarının kullanıma açık olup olmadığını tespit etmek için bazı yardım kuruluşlarına da para gönderdikleri kaydedildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 15:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?