7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Hacker operasyonunda 7 tutuklama

Kayseri merkezli olmak üzere 5 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda, 147 kişinin kredi kartı hesabını boşalttığı iddiasıyla gözaltına alınan 17 kişiden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü koordinesinde Kayseri, İstanbul, Mersin, Sakarya ve Kars illerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, 17 kişi gözaltına alınmıştı. Kontör TL yükleme veya fatura ödeme gibi sahte (fake) siteler oluşturarak internet üzerinden fatura ödemek veya kontör yüklemek isteyen çok sayıda kişiye ait kimlik ve kredi kartı bilgilerini elde eden kişilerin, 147 kişinin kartından harcama yaptığı belirlenmişti.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 10 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kişilerin evlerinde yapılan aramada çok sayıda sahte nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, sahte sarı basın kartı, kimlik kaplamada kullanılan PVC makinesi, başkalarına ait 33 adet kredi kartı ve kredi kartı bilgileri, 13 adet bilgisayar, 20 adet cep telefonu, 28 adet SIM kart ve dijital materyaller ele geçirilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 18:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?