4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

HADAK, Cumhuriyet için tırmanacak

Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Merkezi (HADAK) Başkanı Ahmet Herdem, bu yıl iki ayrı faaliyet gerçekleştireceklerini belirterek, “Bu faaliyetleri Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Türk milletine armağan edeceğiz” dedi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Tırmanışı'na Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Merkezi'ni (HADAK) temsilen 8 sporcunun katılacağını belirten HADAK Başkanı Ahmet Herdem, bu yıl iki ayrı faaliyet gerçekleştireceklerini belirterek, bu faaliyetleri Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Türk milletine armağan edeceklerini söyledi.

Başkan Herdem, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla iki ayrı faaliyet gerçekleştireceğiz. Birincisi Türkiye Dağcılık Federasyonu ile Kayseri İl Temsilciliği tarafından Tekir Yaylası'nda yapılacak tırmanıştır. Bu tırmanışa, yurt genelinden yaklaşık 80 dağcının katılımını bekliyoruz. HADAK olarak bizde bu tırmanışa 8 dağcı ve antrenörlerle birlikte katılacağız” dedi.

“29 EKİM TIRMANIŞINI ULU ÖNDER ATATÜRK VE TÜRK MİLLETİNE ARMAĞAN EDECEĞİZ”

HADAK Kulübü Başkanı Herdem, aynı tarihler arasında Erciyes Üniversitesi Dağcılık Kulübü ve HADAK Kulübü olarak ikinci bir faaliyet daha gerçekleştireceklerini belirtti.

Başkan Herdem, “HADAK, Erciyes Üniversitesi Dağcılık Kulübü ile birlikte Kuzey Buzul tırmanışı yapacaklardır. Yine bu tırmanışımızda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı anısına gerçekleştirilecektir. Bu tırmanışın çıkış noktasını Kuzey Sütdonduran olarak belirledik. 28 Ekim gecesi Sütdonduran Hacı Boydak Dağ Evi'nde bir gece konaklama olacaktır. 29 Ekim sabahı Erciyes Üniversitesi ve HADAK dağcıları birlikte tırmanış yapacaklar ve aynı gün zirveye çıkacaklardır. Tüm dağcıların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacaklar, tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacaklar ve aynı rotadan geri döneceklerdir. Bu faaliyetimizi Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm Türk milletine armağan edeceğiz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 12:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?