4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

HADAK'lı 15 sporcu Uludağ'da

Kayseri'de Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Merkezi (HADAK) Kulübü, çocuk ve minikler kategorisinde 1. etap yarışmalarına katılmak üzere 20 kişilik sporcu kafilesi ile Bursa Uludağ'a gitti.

HADAK Başkanı Ahmet Herdem, Hacılar adını her alanda olduğu gibi sporda da dünyaya duyuracaklarını söyledi.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan bölge seçmeleri yarışlarında 20 sporcusu dereceye giren ve kulüpler bazında il birincisi olan HADAK Kulübü, 16-18 Ocak tarihleri arasında Uludağ'da çocuk ve minikler kategorisinde düzenlenecek olan 1. etap yarışmalarına katılmak üzere 15 sporcu ile Bursa'ya hareket etti.

Hareket öncesi bir açıklama yapan HADAK Kulübü Başkanı Ahmet Herdem, Kayseri'de düzenlenen bölge seçmeleri yarışlarına HADAK Kulübü olarak 30 sporcu ile katıldıklarını ve bunlardan 20 sporcunun dereceye girdiğini söyledi.

Başkan Herdem, “Bugünde ilk grupta 15 sporcumuz Bursa'da yarışlara katılacak. Diğer 5 sporcumuz ise büyükler kategorisinde aynı tarihler arasında Erciyes'te yarışmalara katılacak. Kulüp olarak spor ve kayak faaliyetlerimiz ciddi bir şekilde devam ediyor. Kayseri'deki seçmelerde tüm kulüpler nazarında diğerleri de bizim sporcularımız kadar sporcu çıkarabildiler. Şuanda Kayseri'de kulüpler arasında birinci sıradayız. Bu çalışmalarımızı üç hoca nezaretinde sürdürüyoruz. Bu yarışlardan sonra Bitlis'te düzenlenecek olan Asım Kurt yarışlarına katılacağız. Orada da sporcularımızın Türkiye'de dereceye gireceğine inanıyoruz. Hem aileleri, hem hocaları hem de kulüp olarak sporcularımıza elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Hacılar'ı kayakta da bir numaraya çıkaracağız diye düşünüyoruz” dedi.

Öte yandan çocuk ve minikler kategorisinde 1. etap yarışmasına katılacak olan sporcuların aileleri de, çocuklarını yalnız bırakmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 13:50:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?