5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Hafızlar taç giydi

DEVELİ'DE HAFIZLARA TAÇ GİYME TÖRENİ

Bilgisayar destekli hafızlık sınıfı bulunan Develi İlçesi Güney Aşağı Kız Kur'an Kursunda 8 öğrenci, hafızlık imtihanlarını 3 yılda tamamlayıp taç giymeyi başardı.

Kurs Yöneticisi Melahat Ak yönetiminde Rukiye Eken, Esma Türksoy ve Fatma Yıldız öğreticileri gözetiminde Zeynep Zabun, Fatma Gökbel, Şeyma Gökçen, Neslihan Kara, Merve Yılmaz, Emine Çift, Ünzile Eğerci, Hava Kara isimli öğrenciler hafızlık imtihanlarını 3 yılda tamamlayıp taç giymeyi başardı.

 1991 Yılında hizmete giren Güney Aşağı Yatılı Kız Kuran Kursu'na kayıt yaptıran öğrenciler, hazırlık sınıfından sonra arzu ederlerse 8 ay hazırlık sınıfında eğitim sonrasında hafızlığa kalıyorlar. Hafızlığa kalan öğrenciler 3 yıllık hafızlık eğitimi sonrasında sınava girip diploma alarak mezun olabiliyorlar. Bu kapsamda mezun olan 8 öğrenciye Develi Müftülük Konferans Salonu'nda taç giyme töreni düzenlendi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Develi Müftüsü Cafer Kılınç'ın konuşmaları, İlahi gurubundan ilahi ve skeçler, hafızlık duası ve taç giyme merasimi ile sona erdi.

Pansiyonlu Güney aşağı Kız Kuran Kursu'nda 63 hazırlık sınıfı 45'i de hafızlık öğrencisi olmak üzere 108 öğrenci bulunuyor.

DEVELİ'DE HAFIZLARA TAÇ GİYME TÖRENİ
DEVELİ'DE HAFIZLARA TAÇ GİYME TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 08:56:03
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 09:17:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?