4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Hafta sonu kar yağışı bekleniyor

Kayseri Meteoroloji Bölge Müdürü Ziya Çolak, soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisi altında kalacak kentte hafta sonu kar yağışı görüleceğini söyledi.

Cumartesi etkisini gösterecek şiddetli rüzgarın fırtınaya dönüşeceğini belirten Çolak, hava sıcaklığının 5-7 derece düşeceğini söyledi.

Yapılan son meteorolojik tahminlere göre Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava ile yurt genelinde hava sıcaklıklarının düşeceği bildirildi. Hafta sonu hava sıcaklığının 7 dereceye kadar azalacağını bildiren Kayseri Meteoroloji Bölge Müdürü Ziya Çolak, Cumartesi öğle saatlerinden itibaren kentte poyraz ve devamında fırtına gelmesinin beklendiğini belirtti.

Kayseri'de çok bulutlu ve kar yağışının beklendiği Cumartesi günü hava sıcaklığının eksi 10 dereceye düşeceği ve kar yağışının akşam saatlerine kadar etkili olacağı bildirildi. Açık ve yüksek yerlerde kar yağışının şiddetli poyraz nedeniyle tipi şeklinde görüleceği Pazar günü - 9 dereceye kadar düşen hava sıcaklıklarında, don olayının görüleceği belirtildi. Kayseri haftaya parçalı bulutlu aralıklı kar yağışı ve kent genelinde eksi 14 dereceye düşecek hava sıcaklığında buzlanma ve don tehlikesiyle başlayacak.

Vatandaşların soğuk havaya karşı tedbirli olmalarını isteyen Ziya Çolak, hafta sonu yurt genelinde etkili olacak kar yağışı ve iç kesimlerde etkili olacak poyraz fırtınasının oluşturacağı buzlanma ve don olaylarıyla birlikte ulaşımda oluşacak aksamalara karşı vatandaşlar ve yetkililerin tedbir almasını istedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 15:00:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?