4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

'Hagi' davası düştü

Süper Lig’in 26. haftasında Kayseri’de, Kayserispor ve Galatasaray takımları arasında oynanan karşılaşma öncesi havaalanında cep telefonu kaybolduğu için Kayserililer’e "Hırsız" diye hitap eden Galatasaray Teknik Direktörü Gheorge Hagi’ye, Kayserili bir taraftar tarafından açılan hakaret davasının duruşmasına başlanıldı. İlk duruşmada davacının davasından kendi isteğiyle vazgeçmesi üzerine Hagi’nin duruşması düştü.

Kayseri Adliyesi 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya davacı Mehmet İncialan ile avukatı Kudret Taflıoğlu katıldı. Duruşmanın hakimi Süleyman Köksaldı, önce Mehmet İncialan’ın ifadesini dinledi.

Mehmet İncialan, ifadesinde olay günü olan 2 Nisan 2005 tarihinde Kayseri Erkilet Havaalanı’nda olduğunu ve Hagi’nin "Hırsız, aranızda hırsız var" sözleri üzerine Galatasaray ve Kayserispor taraftarı olarak kendisini çok üzdüğünü ve bu sözler üzerine rencide olduğunu belirtirken, "Bunun üzerine duygusallığa kapılıp, Hagi hakkında haraket davası açılması için avukatıma vekalet verdim. Ancak daha sonra Hagi’nin maçtan sonra Türkçe olarak Kayserililer’den özür dilemesi, Galatasaray takımının uluslararası müsabakalarda Türkiye’yi başarılı ile temsil etmesinde Hagi’nin katkısının büyük olması ve Türk milletinin en büyük özelliklerinden birinin de af etmesini bilmek olduğu için sanık hakkında şikayetimden vazgeçiyorum ve buna göre işlem yapılmasını istiyorum" dedi.

Duruşmanın hakimi Süleyman Köksaldı ise sanık hakkında açılan hakaret suçunun TCK’nun 482. maddesine girdiğini ve bu suçun CMUK 344. maddesinde yer alan takibi şikayete bağlı, şahsi dava yolu ile takip edilen suçlardan olduğunu söylerken, şahsi davacının ve vekilinin duruşmada sanık hakkındaki şikayetinden vazgeçmesi üzerine, şahsi davanın TCK’nun gerekli maddesi gereğince düşürülmesine ve sanık hakkında İstanbul nöbetci Sulh Ceza Mahkemesi’ne ifadesinin alınması için gönderilen talimatın geri istenmesine karar verdi.

Duruşma sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kayserispor Taraftarlar Derneği Eski Başkanı Mehmet İncialan, davadan vazgeçmesi için Galatsaray yönetiminden ve hiçbir yerden kendisine baskı gelmediğini ifade ederken, "Daha önce Hagi’nin başarılarından ben çok büyük onur duymuştum. Galatasaray ile birlikte sevinmiştim. Daha sonra açtımığız bu davadan vazgeçmemin asıl sebebi şuanda Kayseri’de görev yapan Kayserispor ve Erciyespor Eski Başkanı ve Kayseri Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Sayın Ahmet Demircioğlu’yla birlikte Mimarsinan beldemizin Beşiktaşlı Belediye Başkanı Sayın Nail Şahan bey, Türk milletinin af edici özelliğini hep birlikte ortaya koymamıza sebep oldular. Ne güzel olaydır ki bir Galatasaraylı yargılanırken, Beşiktaşlı ve Fenerbahçeli şahıslar ortaya çıkarak arada dostluk köprüsü kurulmasını arzu ediyorlar. Benim böyle bir dostluk köprüsü önünde engel olarak kalmam mümkün değildi. İnşallah buradaki bizim hareketimiz Galatasaray ve Fenerbahçe takımlara arasında oynanacak olan Türkiye kupası finalinde taraftarlara da yansır. Maç taraftarlar arasında dostça geçer" diye konuştu.

Kayserispor’un, Galatasaray’la 3 Nisan 2005 tarihinde Kayseri’de oynadığı maç öncesi havaalanında cep telefonunu bulamayan Hagi, otobüsün kapısını açtırarak taraftarlara, "Aranızda hırsız var. Cep telefonumu çaldı. Hırsız" şeklinde bağırmış, ancak cep telefonunun daha sonra paltosunun cebinden çıktığı açıklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 11:56:21
Güncelleme :6 Mayıs 2005 Cuma 12:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?