5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Hakemler atletik testten geçti

3. Bölge Klasman hakemleri, Kayseri'de fiziksel yeterlilik testinden geçti. Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üyesi Galip Bitigen, "Fiziksel testlerde başarısız olan hakemler bir dahaki teste kadar görev alamazlar" dedi.

Atatürk Spor Kompleksi Dış Saha'da gerçekleştirilen Atletik Yeterlilik Testi'ne 3. Bölge Klasman listesinde bulunan 117 hakemin katılması beklenirken, mazeretleri ve müsabakaları bulunan bazı hakemlerin teste katılamadığı bildirildi. Fiziksel teste Turkcell Süper Lig hakemlerinden Bünyamin Gezer ve Deniz Çoban da katılırken, Selçuk Dereli, Bülent Yıldırım, Özgüç Türkalp, M. İlker Coşkun, Hakan Sivri Selvi'nin maçları olduğu için teste katılamadıkları açıklandı.

Isınma hareketlerinin ardından hakemler, 40 metrelik ve 150 metrelik parkurlarda zamana karşı koştu. Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üyesi Galip Bitigen, Kayseri'de 3. Bölge'de görev yapan FIFA, FIFA yardımcı, üst klasman, üst klasman yardımcı, klasman, klasman yardımcı hakemleri olmak üzere toplam 117 hakemin atletik testlerden geçeceğini söyledi.

MHK tarafından bu testlerin yılda 4 kez yapıldığını belirten Bitigen, "Testlerin hepsi UEFA kriterlerine uygundur. Bu testlerde her hakem 40 metrelik koşuları 6 defa tekrarlıyor ve 6 saniyede koşması gerekiyor. 6 dakika dinlendikten sonra yine bütün hakemlerimiz, 150 metrelik mesafeyi 20 kez ve 30 saniyede koşmaları gerekiyor" dedi.

"ATLETİK TESTLERDE BAŞARILI OLAMAYAN HAKEMLER GÖREV ALAMAZ"

Kayseri'de yapılan atletik testlerin sezonun son koşusu olduğunu hatırlatan Bitigen, "Bu koşulardan sonra yeni bir koşu yok. Ağustos, ekim ocak ve mart aylarında yapılıyor. Mazereti nedeniyle koşamayan hakemler olursa MHK tarafından belirlenen mazeret testinden geçeceklerdir. Bu testlerde başarılı olurlarsa görev almaya devam ederler. Başarılı olamayan hakem arkadaşlara görev verilmez. MHK iç talimatları gereği bir hakem atletik testlerden başarısız olursa ikinci bir teste kadar herhangi bir görev alamaz. Atletik testlerden başarılı olursa görevini devam ettirir" diye konuştu.

Daha önceleri Kayseri'de hakemlere atletik test yapılamadığını da ifade eden Bitigen, "Bunun sebebi de tartan pistin bulunmamasıydı. Yeni yapılan spor kompleksinde tartan pistin olmasıyla bu testler yapılabilir hale geldi. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki'ye teşekkür ediyoruz. Mevsim şartları ve müsabakalarından dolayı bu teste katılamayan bazı hakemlerimiz var. Normalde 117 hakemimizin bulunması gerekiyordu. Onlar bizimle irtibata geçtiler, onlarla daha sonra yapılacak olan koşulara katılacaklar. Bu koşular 9 vilayette daha var. Bugün buraya katılamayan hakemlerimiz diğer illerde yapılan koşulara katılabilecekler" diye konuştu.

Bitigen, ayrıca bundan sonra Kayseri'de üst düzey organizasyonlara imza atmaya devam edeceklerini söyledi.

"MAÇ SONRASINDA YAPILAN ELEŞTİRLER BİZİ ETKİLEMEZ"

Testleri başarıyla tamamlayan Turkcell Süper Lig hakemlerinden Bünyamin Gezer, Kayseri'ye iki hafta içinde ikinci kez geldiğini söyleyerek, "Daha önce Kayserispor-Fenerbahçe maçı için gelmiştik. Şimdi ise atletik test için buradayım. Bu spor tesislerini hayata geçirenlere çok teşekkür ediyorum. Şu an koştuğumuz zemin mükemmel" dedi.

Kadir Has Stadyumu hakkındaki soruyu da cevaplayan Gezer, "Görev yaptığımız alanlarda stadı mükemmel buldum. Çimlerin üzerinde eksiklikler var, ama onlarda en kısa zamanda düzeleceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Hakemlerle ilgili yapılan eleştirilere de cevap veren Gezer, hakemlerin formsuz olduğuna inanmadığını, hakemlerin zaman zaman da hata yapabileceğini belirterek, "Hakemin hata yapabileceğini Türkiye kabul etmelidir. Hakem de bir oyuncu. Nasıl futbolcu, teknik direktör, kulüp doktoru hata yapabiliyorsa, hakemler de hata yapabilir. Avrupa'daki maçlarda izliyoruz. Bizden çok daha kötü hata yapan hakemler var. Maçlardan sonra tabi ki eleştiriler yapılabilir. Eleştiriler olabilir. Tabi ki bu eleştiriler bizi etkilemez. Hakemlerin formsuz olduğuna inanmıyorum. Sadece bizlerde zaman zaman hata yapabiliriz. Futbolda olan şeyler bunlar" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 15:04:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?