3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Hakkari'deki saldırı kınandı

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne yapılan hain saldırıyı tüm Türkiye halkına yapıldığını ve Kürt-Türk çatışmasının meydana getirmesini amaçlayan haince bir saldırı olarak kabul ettiklerini söyledi.

Bir basın toplantısı düzenleyen Aydın Kalkan, eli kanlı terör örgütünün ağır silahlarla bir baskın düzenleyerek 15 askeri şehit ettiğini ve bir çoğunu da yaraladığını hatırlattı. Eğitim-Bir-Sen Kayseri İl Yönetim Kurulu olarak acılı ailelere, Genelkurmay Başkanlığı'na ve Türkiye Cumhuriyeti halkına başsağlığı dileyen Kalkan, yaralı askerlerin ailelerine de geçmiş olsun dileklerinde bulunduklarını kaydetti.

Kalkan, “Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne yapılan bu hain saldırıyı tüm Türkiye halkına yapılmış, Kürt-Türk çatışması meydana getirmeyi amaçlayan haince bir saldırı olarak kabul ediyoruz. Ve diyoruz ki, bu saldırılar Türkiye halkının birlik ve beraberliğini asla bozmadı, bozamaz da. Gerek içerden ve gerekse de dışardan destekli bu hain saldırılara biz yıllardan beri alışığız. Yıllarca bu hain saldırılar bizi yıldırmadı, bundan sonra da 3-5 çapulcunun düzenlemiş olduğu bu tür saldırlar bizi yıldırmayacaktır. Silahlı kuvvetlerimizin gereken cevabı anında vereceğine eminiz” dedi.

Aydın Kalkan, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlerinde gününü kutladı

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 15:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?