30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Halı dokuyarak para kazanıyorlar

Kayseri'de ilçe belediyeleri ve Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa başlattığı "Halı Dokuma Kursu" ev hanımlarının gelir kaynağı oldu. 

Mimarsinan Belediyesi ile Melikgazi İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa başlatılan "Halı Dokumacılığı Kursu" maddi durumu kötü olan ev hanımlarının geçim kaynağı haline geldi. Daha önceki yıllarda ev hanımlarının halıcılıkla geçimlerini sağladıklarını, fakat yıllar geçtikçe halıcılığın unutulmaya yüz tuttuğunu ifade eden Mimarsinan Belediye Başkanı Nail Şahan, başlattıkları kursla halıcılığı tekrar canlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

 Başkan Şahan, "Bizlerin anneannelerimiz, babaannelerimiz halıcılıkla evlerinin geçimine katkı sağlarlardı. Ama yıllar geçtikçe makine halıcılığıyla el dokuması halılar tarihe gömüldü. Biz de belediye olarak hem ilçedeki yardıma muhtaç ailelere yardım amacıyla hem de halı dokumacılığını tekrar canlandırmak adına böyle bir kurs başlattık. Açtığımız kursa ilçede yaşayan ve maddi durumları iyi olmayan ev hanımları geliyorlar. Kursta katılarak halı dokuyan hanımlara aylık 200 YTL para ödüyoruz. Böylece kurs adı altında hem halı dokumacılığını yaşatıyoruz hem de ilçedeki maddi sıkıntısı bulunan ailelere gelir sağlanıyor" dedi. 

Başkan Şahan, dokunan halıların satılarak gelirlerinin halı dokumacılığı için gerekli olan malzemelerin alınmasında kullanıldığını da sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2006 Pazartesi 10:54:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?