30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Halk birlikleri halkı birleştiriyor

Kayseri'nin Melikgazi İlçe Belediyesi'nin mahallelerde gerçekleştirdiği halk piknikleri, her yaş grubunun gönlünce eğlenmesine vesile oluyor. 

Çeşitli etkinlerin yapıldığı halk pikniğinde konuşma yapan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bu yıl içerisindeki halk pikniklerinin ilkinin İsa Yusuf Alptekin Parkı'nda gerçekleştirildiğini hatırlatarak, ikinci halk pikniğinin ise bugün Yıldırım Beyazıt Mahallesi Dadaloğlu Parkı'nda yapıldığını söyledi. 

Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği halk pikniğinin adeta şölen havası içerisinde tamamlandığını ve mahallenin davul zurna eşliğinde halay çektiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, pikniğe katılan mahalle halkına ekmek arası kavurma ve ayran ikramında bulunulduğunu, ayrıca çocuklara palyaço tarafından sakız, şeker ve oyuncak gibi çeşitli hediyeler dağıtıldığını kaydetti. Başkan Büyükkılıç, "Bu tür organizasyonlarla mahalleliler birbirlerini tanıma ve tanışma fırsatı buluyor. Bu amaçla her yıl 3 veya 4 semtte bu tür organizasyonları gerçekleştiriyoruz" dedi. 

Belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarlarıyla belediye daire müdürlerinin iştirak ettiği halk pikniğinde yörenin sevilen türküleriyle günün sevilen popüler eserlerin seslendirildiği konserde mahalle gençleri gönüllerince eğlendi.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2006 Çarşamba 10:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?