4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Halk şölenine yoğun ilgi

Kayseri Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Araştırma Yaşatma ve Dayanışma Derneği tarafından ücretsiz halk şöleni düzenlendi.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen ücretsiz halk şölenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, CHP İl Başkanı Enver Özdemir, alevi derneği temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Birbirinden hareketli türkülerle gönüllerince eğlenen halk, halay çekmeyi de ihmal etmedi. Seslendirilen türkülere hep birlikte eşlik eden kalabalık, daha sonra salona inerek uzun halay kuyruğu oluşturdu. Son olarak sahneye çıkan Erdal Erzincan, şelpe tekniği ile çaldığı bağlamasıyla dinleyicilerini adeta mest etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla yapılan şölende Erdal Erzincan, Tolga Sağ, Muharrem Temiz, Cevdet Bağca, Özgür İnce, Grup Mihman ve Haydar Kör sahne aldı. Sanatçılar seslendirdikleri türkülerle salonda bulunanlara eşsiz bir müzik ziyafeti sundu.

Kayseri Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Araştırma Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Akpınar, Kurban Bayramı’nı kutlamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Akpınar, "Ülke sorunlarına sahip çıkmayı kendimize ilke edindik. Kinle nefretle bir yere varılamaz. Din, dil, ırk ve mezhep gözetmeksizin bu cumhuriyeti kurduk ve sahip çıkmaya davet edeceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, binlerce yıldır bu toprakların insanlara yuva olduğunu belirterek, "Kayseri hep ticaret ve sanayi şehri olarak anılıyor. Ancak bir özelliği var, es geçiliyor. Binlerce yıldır bu topraklarda medeniyetler kardeşçe yaşamıştır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 17:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut IP: 78.160.123.xxx Tarih : 15.12.2008 20:32:37

vallahi ayıp etmişler.hiç haberimiz olmadı.erdal abi gelmiş gidilmezmi.bara göre dernek baskanı pasif kalıyor.yeterince reklam yapılmamış salonda boş duruyor.orası8000 kişilik