30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Hamas terörü bırakmalı

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Paul Poudade, Hamas hareketinin artık şiddeti bırakması gerektiğini ifade ederek, karikatür kriziyle ilgili olarak da bu konunun çok konuşulduğunu, ortanın biraz sakinleşmesi gerektiğini söyledi.
Erciyes Üniversitesi Uluslararası Ofis Başkanlığı ile Avrupa Öğrenci Genel Formu (AEGEE) tarafından ortaklaşa düzenlenen, "Kış Üniversitesi 5" programı çerçevesinde tertiplenen konferansa katılmak için Kayseri'ye gelen Fransa Büyükelçisi Paul Poudade, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti. Ziyarette Başkan Özhaseki'den Kayseri hakkında bilgiler alan Büyükelçi Poudade, son günlerde dünya gündeminde olan karikatür krizi ve Hamas hakkında açıklamalarda bulundu.
Karikatür tartışmasının gereksiz yere çok uzadığını kaydeden Büyükelçi Poudade, "Karikatür yayınlanması çok saçma bir şey. Ama artık bence, bu konu hakkında ne kadar az konuşursak, o kadar iyi olacak. Çünkü çok değişik boyutlara taşınıyor. Artık ortalık biraz sakinleşsin" dedi.
Filistin'de seçimleri kazanan Hamas ile ilgili de Büyükelçi Poudade, "Filistin'de yapılan seçimleri Hamas kazandı. Hamas'ın artık şiddete son vermesi gerekir. İsrail'i tanımalı. Artık barış sürecine de katılması gerekir. Bu mesajlar AK Parti iktidarı tarafından da verildi" diye konuştu.
Ziyaret sonunda Poudade'ye, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından Kayseri'deki tarihi Döner Kümbet'in maketi hediye edildi.
.
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2006 Pazartesi 18:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?