5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Hamileyim diye gitti şok oldu

Kayseri Tekden Hastanesi’ne hamile diye gelen 1 çocuk annesi genç kadının karnından 6 kiloluk kist çıktı.

Karnındaki şişlik nedeniyle hastaneye müracaat eden 21 yaşında 1 çocuk annesi Halime Ağırbaş’ın, önce hamile olduğunu düşündüğünü belirtti. Yapılan tetkik ve incelemelerden sonra ameliyata alınan Halime Ağırbaş'ın karnında 6 kilo ağırlığında ve 30 santimetre çapında bir kist çıkarıldı. Ameliyata girmeden önce yaklaşık 53 kilo olan 21 yaşındaki kadın, ameliyat sonrası 46 kilo düştü.

Ameliyatı gerçekleştiren Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü doktorlarından Uz. Dr. Turgut Köse ve Kadın Doğum uzmanı Uz. Dr. Aytül Aslan Erdoğmuş, ilk defa bir hastanın karnından bu büyüklükte bir ur çıktığını gördüklerini söyledi. Doktorlar, böyle bir urun diğer organlara ve kendisine zarar vermeden çıkarılması gerektiğini, bunu da başarılı bir operasyonla gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Yaklaşık 2 ay önce karnında şiş oluşmaya başlayan hasta Halime Ağırbaş ise, "2 ay içerisinde karnım 9 aylık hamile olan bir kadının karnı gibi oldu. Önce hamile olduğumu düşündüm, ama şişlik çok hızla artınca hastaneye geldim. Beni bu dertten kurtaran doktorlara teşekkür ediyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 10:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?