4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Hanımlar Ramazan'a hazırlanıyor

Ramazan ayına sayılı günler kalırken, Kayserili bayanlar hummalı bir şekilde mantı hazırlıyor.

İmece usulüyle her gün bir komşunun evinde toplanan ev hanımları, yoğurdukları hamurları küçük kareler şeklinde keserek, içlerini soğan, kıyma, maydanoz ve baharatla dolduruyorlar. Ev hanımları, Ramazan ayında tüketilmek üzere hazırladıkları mantıyı poşetleyerek buzdolabında muhafaza ediyor.

Ev hanımlarından Neriman Seda (55), Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte mantı yapmaya başladıklarını söyledi. Seda, “Hazırladığımız mantıları derin dondurucuya koyup Ramazan ayında tüketeceğiz. Gelen misafirlerimizin sayısına göre derin dondurucudan çıkartıp pişiriyoruz. İyi bir Kayseri mantısı, kaşığa 40 adet gelenidir. Normal günlerde de hep birlikte mantı yapıyoruz. Ama bugünlerde daha yoğun oluyor. Önümüzde yaklaşan bir Ramazan ayı var. Mantı, biz ev hanımları için pratik ve kısa zamanda pişirilen bir yemek olduğu için hazırlıyoruz'' dedi.

Babaannesi ve annesiyle birlikte mantı yapan 12 yaşındaki Eda Seda ise mantı sıkmayı iki yıl önce babaannesi Neriman Seda'dan öğrendiğini söyledi.

Eda Seda, “Tatil günlerimde anne ve babaanneme mantı sıkmada yardım ediyorum. Mantı sıkmak hiçte görüldüğü kadar zor değil. Ben zevkle ve severek sıkıyorum'' dedi.
Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Mehmet Dinçer ise, ev hanımlarını ziyaret ederek mantı hazırlaması konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 14:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?