1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Harabe evlerin yıkımı başladı

Hacılar Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan harabe görünümlü ve tehlike arz eden evleri yıkıyor.

Halkın can güvenliği açısından yıkılmaya yüz tutan evleri, geniş güvenlik önlemleri alarak yıkan Hacılar Belediyesi, vatandaş işbirliği ile yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. Hacılar ilçe sınırları içerisindeki Şehit Rüştü Bayram Caddesi üzerinde bulunan ev, mülk sahibi Veysel Günek’in belediyeye yaptığı resmi başvuru sonrasında yıkıldı. Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, harabe görünümündeki evlerin yaklaşan kış şartlarında, olası bir felaket yaşatmaması için gayret sarf ettiklerini söyledi.

Belediye ve vatandaş işbirliği ile yapılan çalışmalarda can güvenliğinin esas alındığına değinen Herdem, “İlçe sınırlarımızda bulunan yıkılmaya yüz tutmuş evleri olası bir felakete meydan vermemesi için yıkıyoruz. Yine ilçemiz sınırlarında yer alan Aşağı Mahalle Hisarcık Caddesi’nde bulunan Hasan Akar’a ait çok eski bir ev, ekiplerimiz tarafından yıkıldı. Yıkım çalışmaları esnasında, geniş çapta güvenlik önlemlerini de alıyoruz. Amacımız, ilçemizde bulunan çok eski ve tehlike arz eden evleri herhangi bir kazaya neden olmadan sorunsuzca yıkmak ve vatandaşımızın can güvenliğini sağlamak adına tedbirler almaktır” diye konuştu.

Yıkım çalışmaları esnasında alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle, Şehit Rüştü Bayram Caddesi güzergahındaki otobüs seferlerine de bir süre ara verildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 12:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?