5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Hasan dede torunlarıyla Erciyes'te

Kayseri'de 73 yaşındaki Hasan Mutlu, torunlarıyla Erciyes Kayak Merkezi'nde kayarak zaman geçiriyor.

Kayseri Erciyes Kayak Merkezi'nde düşe kalka kayak yapmayı öğrenen 21 torun 9 çocuk sahibi 73 yaşındaki Hasan Mutlu, bu kez torunlarına kayak yapmayı öğretiyor. Dünyaca ünlü toz karı ve uzun pistleriyle kayak severlerin akınına uğrayan Erciyes Kayak Merkezi'ne her hafta gelen Hasan Mutlu, herkesin ilgi odağı haline geldi.

Hacılar ilçesinde mezarcılık ve duvar ustalığı yaptıktan sonra emekli olan Hasan Mutlu, hafta sonları torunlarıyla Erciyes'e gelmeye başladığını söyledi. Kayak merkezinin en renkli kişilerinden biri haline gelen Mutlu, kayak yapmayı çok sevdiğini söyledi.

Mutlu, "Geçen hafta Bursa Uludağ'dan geldim. Beni orada da ilgiyle karşıladılar. Bu haftada Erciyes'imizdeyim. Torunlarımdan 4'üyle birlikte kayak yapmaya geldim. Ama hava karlı ve soğuk olduğu için torunlarımı dışarı çıkaramıyorum. Ben kayak yapmayı çok geç ve zor öğrendim, torunlarıma şimdiden kayak yapmayı öğretmek istiyorum. Bundan sonra hava güzel olduğu sürece torunlarımı Erciyes'e getirip kayak yapmayı öğreteceğim" dedi.

Hasan Mutlu'nun torunları ise dedelerini çok sevdiklerini belirterek, en kısa zamanda kayak yapmayı öğrenmek istediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 17:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?