4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

'Hasat Bayramı' yapıldı

Kayseri Tarım İl Müdürlüğü'nün geleneksel olarak düzenlediği 'Hasat Bayramı' bu yılda Süksün Kasaba'sında yapıldı.

Kayseri Tarım İl Müdürlüğü'nün öncülüğünde sezonun ilk hasadı Süksün Kasabası Karasu mevkiinde başladı. Hasat Bayramı töreni çerçevesinde bir konuşma yapan Tarım İl Müdür Vekili Aydın Çalışkan, geçen yıl Kayseri'de 402 bin ton buğday, 240 bin ton arpa, 23 bin ton hububat elde edildiğini söyledi.

Bu yılda geçen sene oranında hasat beklediklerini ifade eden Çalışkan, Kayseri'nin Türkiye'nin buğday üretiminin yüzde 2,5'ini, arpanın da yüzde 3'ünü karşıladığını kaydetti. Çalışkan, Kayseri'ye gelen biçerdöverlerin gerekli kontrollerden geçirilmiş ve hasat esnasında tane kaybının önlenmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.

Kayseri Vali Yardımcısı Fahri Oluk ise yaptığı konuşmada, çiftçiliğin zor, ancak herkesin karnını doyuran bir meslek olduğunu söyledi.

Kayseri'de sanayinin yanında, ziraat ve hayvancılık alanında da önemli mesafeler alındığını ifade eden Oluk, “Çiftçiler zorlu mevsim şartlarının ardından bayram gününe ulaştılar. Çiftçilerin alacakları ürünler ile gerçek bir bayram yaşamalarını temenni ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardında Vali Yardımcısı Fahri Oluk ve Tarım İl Müdür Vekili Aydın Çalışkan biçerdöver üzerine çıkarak arpa hasadına başladılar. Biçerdöverlerin hasada başlamasının ardından Tarım İl Müdürlüğü görevlileri de biçerdöverin hasat yaptığı alanda incelemelerde bulunarak tane kaybının olup olmadığını kontrol ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 16:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?