1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Haşerelerle mücadele toplantısı yapıldı

Orta Kızılırmak Havzası’nda sinekle mücadele için başlatılan çalışmalar doğrultusunda Ankara, Kayseri ve Nevşehir illerinin katılımıyla, Kayseri İl Özel İdaresi İl Genel Sekreterliği’nde toplantı yapıldı.

 
Toplantıya Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Arslan, Kayseri ve Nevşehir illerinin Sağlık, Tarım ve Çevre Orman Müdürleri ile bakanlık yetkilileri, ilgili müdürlerin yanı sıra daire başkanları katıldı. Orta Kızılırmak havzasında bölge insanını rahatsız eden ve özellikle Kapadokya’nın bir bölümünde turizm hareketlerini de olumsuz yönde etkileyen ‘Simulium spp’ türlerine ait haşerelerle ilgili Orta Kızılırmak boyunca Kayseri ve Nevşehir illerinde eş zamanlı ortak mücadele yapılması amacıyla yapılan toplantıda, teknik ve bilimsel çalışmalar ile ilaçlamanın çevresel etkisi ve su rejimi konuları üzerinde duruldu.


Kayseri İl Özel İdaresi İl Genel Sekreteri Mustafa Atsız ile Koruma Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Arslan başkanlığında yapılan ve yaklaşık 2 saat süren toplantıda, Simulium spp mücadelesinin Yamula Barajı ile Nevşehir’in Gülşehir ilçesi arasında kalan yaklaşık 150 kilometre uzunluğundaki ırmak boyunda yürütülmesi karara bağlandı.

Toplantıda ayrıca, Nevşehir’in mevcut durumunun değerlendirilmesi sonucu bölgede ivedi mücadelenin yapılmasına karar verildi. Bu doğrultuda ilde mevcut Basillus thuringiensis preparatlarının, Çevre, Sağlık ve Tarım İl Müdürlüklerinin işbirliği ile acilen larvalara karşı uygulama yapılmasına, aynı ilde populasyonun düşürülmesi amacıyla ergin mücadelesinin yapılması, Simulium spp larva mücadelesine Kayseri ve Nevşehir’de eş zamanlı başlanılması, Kızılırmak üzerinde yapılmakta olan diğer barajların ÇED (Çevresel Etki Değerlendirilmesi) raporları hazırlanırken, şu anda yaşanan mevcut durum da dikkate alınarak fauna ve floradaki muhtemel değişmelerle ilgili bir değerlendirmenin de yapılmasının yararlı olacağı kararları alındı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 18:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?