2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Hasta, 2 hastane arasında dolaştırıldı

KAYSERi’de, bacağına yıllar önce takılan platin yerinden oynadığı için enfeksiyon kapan ve yarası kanamaya başlayan 63 yaşındaki Cemile Yakut, iki hastane arasında 2 kez götürülüp getirildi.

Hastane kapısında sedye üzerinde bekleyen Cemile Yakut'un yakınları hastaneye ve doktorlara tepki gösterdi. Cemile Yakut, yaklaşık 6 saat sonra Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi intaniye servisine yatırılarak tedavi altına alındı.

Kayseri’de oturan kızı Gülten Durmuş’un yanında kalan 9 çocuk annesi Cemile Yakut, 7 yıl önce damdan düşerek sağ bacağının diz kapağı ile kalça arasındaki kemiğini kırdı. Yapılan ameliyatla kadının bacağına platin takıldı. Ancak, bir hafta önce platinin yerinden oynaması sonucu Cemile Yakut'un bacağı iltihap kaparak kanamaya başladı.

Yeşil kartlı Cemile Yakut, yakınları tarafından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü, Buradan tedavi için, yıllar önce platin takılan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Servisi’ne gönderilen Cemile Yakut'a müdahale edildi ancak, yoğun iltihap nedeniyle platin yerine oturtulamadı. Enfeksiyon kurutulmadığı için servise yatırılmasına karar verilen Cemile Yakut, burada yer olmaması nedeniyle bir alt kurum olan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Eğitim ve Araştırma Hastanesi de, lokal operasyonun diğer hastanede yapılmış olması nedeniyle kadını tekrar Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gönderdi. Bunun üzerine yakınları Cemile Yakut'u eve götürdü.

HASTANE ÖNÜNDE TEPKİ

Lokal operasyon yapılan bölgedeki kanamanın artması üzerine yakınları Yakut'u Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servise götürdü. Dün saat 13.00 sıralarında hastaneye gelen Cemile Yakut ve yakınlarına, “Sizi diğer hastaneye sevk etmiştik. Onun için burada yapılacak bir şey yok” cevabı verilince, hastane kapısında beklemeye başladı. Saatlerce acil servisteki doktorlarla görüşen aile, bir türlü içeri alınmayınca çileden çıktı.

Sedyede kanlar içinde bekleyen Cemile Yakut, “Beni doktorlar kabul etmiyor” diyerek ağlarken, kızı Gülten Durmuş, oğlu Mahmut Yakut hastane kapısında kendilerini içeriye almayan güvenlik görevlileriyle tartıştı. Kapı ve penceleri yumruklayan, annesinin yarasından akan kanlara bulaşan bezleri gösteren Gülten Durmuş, “Annemizi bu hale getirip bıraktılar. Böyle insanlık olur mu? Bizi hastaneler kabul etmiyor. Ne yapacağız” diyerek tepki gösterdi. Oğlu Mahmut Yakut da, “Bunları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan görsün, Abdullah Gül duysun. Böyle mi AB’ye gireceğiz” diye bağırdı. Basın mensuplarının gelip görüntü alması üzerine Cemile Yakut, Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi’nden Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servise ambulansla gönderildi. Cemile Yakut burada intaniye servisine yatırılarak, tedaviye alındı.

HASTANE YETKİLİLERİ: TEDAVİSİ YAPILACAK

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İsmail Tamer, Cemile Yakut’un gerekli tedavisini yaptıklarını söyledi. Acil servise geldikten sonra platinin bulunduğu bölgenin yoğun iltihaplanması nedeniyle diğer bir üst kuruma gönderdiklerini ancak, oranın da kendisilerine gönderdiğini belirten Op. Dr. Tamer, “Bize geri geldikten sonra biz acil serviste tedavisini yaptık, gözlem odasına aldık. İntaniye ve ortopedi doktorlarımız gördü. Gerekli tedavisi yapıldıktan sonra İntaniye servisine yatırıldı. Biz hastayı tedavi olması için sevkettik. Ancak, geri gönderilince servisimize yatırdık” dedi

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi yetkilileri de, Cemile Yakut geldikten sonra hem servis hem de ameliyathane koşullarında platinin yerine oturtulmaya çalışıldığını, yoğun efeksiyon nedeniyle başarılı olamadıklarını söyledi. Servisde yer olmaması nedeniyle bir alt kurum olan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderdikleri Cemile Yakut'un, tekrar kendilerine gönderildiğini, ancak yapılacak bir şey olmadığı ileri süren yetkililer, enfeksiyon kuruduktan sonra gerekli tedavinin yapılacağını belirtti. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Baktır, hastaya yarın için randevu verildiğini belirterek, gerekli tüm tedavi ve muayenesinin yapılacağını söyledi.


Recep İSTEK/DHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2007 Pazartesi 12:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?