4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Hasta çocuklara hastane okulu

Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinden faaliyet gösteren hastanelerde tedavi gören ilköğretim okulu öğrencileri için eğitim öğretim veriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Erciyes Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü arasında yapılan protokol ile 1994 yılında hizmet vermeye başlayan hastane ilköğretim okulunda, öğrencilere grup eğitim öğretimi, yatakta bireysel eğitim öğretim, servis içi eğitim öğretim ve aile eğitimi gibi dersler veriliyor.

Hastanede 10 gün veya daha fazla kalan öğrencilerin, hastalık ve devam durumlarını bildiren belgeler, elden veya postayla bağlı oldukları okul müdürlüklerine gönderilirken, her türlü ihtiyaçları da EÜ Tıp Fakültesi Başhekimliği tarafından karşılanıyor.

Hastaneden kalmak zorunda olan öğrencilerin, kendine özgü niteliklerini yitirmeden eğitim almalarını hedeflediklerini belirten Hastane Okul Müdürü Sezai Yusufbeyoğlu, okulun Gevher Nesibe Hastanesi içerisinde olduğunu ve çocuk kliniklerinde tedavi gören hastalara eğitim-öğretim hizmeti verildiğini söyledi.

Birleştirilmiş sınıflar programına uygun olarak birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci sınıflara eğitim-öğretim hizmeti sunulurken, altıncı, yedinci, sekizinci sınıf öğrencilerine de kaynak kitaplar ve testlerle faydalı olmaya çalıştıklarını ifade eden Yusufbeyoğlu, "Servisler gezilerek hastanemizde okul olduğu anlatılmakta, sağlığı yerinde olan öğrenciler sınıfa davet edilmektedir. Gelen öğrenciler sınıflarına göre kaynak kitaplar, testler verilerek bire bir çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar geldiği okulun temaları göz önüne alınarak sürdürülmektedir. Bazı derslerde yetersiz olan öğrencilerle seviye yükseltme çalışması yapılmaktadır. Bu çalışmalar yapılırken öncelikle öğrencinin sağlık durumu ve yapılacak tedavilerin aksatılmamasına dikkat edilmektedir. İlgililerden izin alınarak yapılmaktadır. Yatar durumda olan öğrencilere yatak başı eğitim-öğretim verilmekte, istemeyen öğrenciler zorunlu tutulmamaktadır. Çoğu zaman birebir konuşmalar yapıp morallerini yükselterek yaşama tutunmalarını sağlamak için çabalıyoruz. Yatar hastalara görsel ve işitsel eğitim veriyoruz. Bu tür eğitim-öğretim çalışmalarını daha da geliştirerek öğrencilerin hizmetlerine sunmaya gayret ediyoruz" dedi.

Yusufbeyoğlu, hastanede yatan hasta öğrenciler arasında Kayseri ve ilçelerinin yanı sıra Aksaray, Kırşehir, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kahramanmaraş ile diğer çevre illerden gelen hasta öğrencilerin ağırlıkta olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 15:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?