4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Hasta hakları biriminin faaliyetleri

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İsmail Tamer, hasta yakını tarafından kendisi hakkında Hasta Hakları Birimi'ne verilen şikayet dilekçesiyle soruşturma geçirdiğini belirterek, “Hasta şikayetlerinin tarafsız bir şekilde dikkate alındığı ve şikayetlerin anında internet ortamına yüklendiği şeffaf bir birimdir” dedi.

Açıklamalarda bulunan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İsmail Tamer, hasta haklarının korunması ve hastanelerde yaşanan sorunları önlemek amacıyla 2003 yılında 'Hasta Hakları Birimi' kurulduğunu hatırlattı. Hasta Hakları Birimi'nin gelen başvuruları değerlendirip, yönlendirmekle birlikte gerekli olan konularda başhekimliğe önerilerde de bulunduğunu ifade eden Tamer, “Hasta Hakları Birimi hastanemizde poliklinikler binasında modern şartlarda hizmet vermektedir. Hasta şikayetlerinin tarafsız bir şekilde dikkate alındığı ve şikayetlerin anında internet ortamına yüklendiği şeffaf bir birimdir. Bu birimde ciddiyeti sağlayacak olanlarda bizleriz. Bu birime günde 5-6 hasta ve hasta yakınları dilekçe veriyor. Ama başlangıçta bu dilekçeler hep şikayet dilekçeleriydi. Son yıllarda bu dilekçeler teşekkür dilekçeleri haline geldi. Bizde doktor ve hemşirelerimizi şikayetlerde nasıl uyarıyorsak, memnuniyet dilekçelerinde de onlara teşekkür ediyor, çeşitli ödüller veriyoruz” dedi.

Başhekim İsmail Tamer, kendisi hakkında bir hasta yakınının da şikayette bulunulduğunu belirterek, olayı şöyle anlattı:

“Hastanemizde Fizik Tedavi Bölümü'nde yatan bir hastanın hafta sonu rahatsızlanması ve yaşadığı sıkıntıyı anlatan bir dilekçesi bana geldi. Ben şikayeti dinledim. Hasta yakının doktorlarla ilgili küfürlü sözler söylediğini ve darp girişiminde bulunduğunu öğrendim. Bende hasta yakınına gereken cevapları verdim. Bir saat sonra hasta sahibi elinde dilekçe ile tekrar bana geldi. Benim kendisine hoş şeyler söylemediğimi ifade etti. Aldım dilekçeyi, Hasta Hakları Birimi'ne başvurarak, hakkımda soruşturma başlattım. Bu Türkiye'de örnek olacak bir davranış diye düşünüyorum. Haftalarca, aylarca soruşturma geçirdim. Bunu yapmakla Hasta Hakları Birimi'nin ne kadar ciddiyetli ve şeffaf çalıştığını ifade etmiş oldum.”

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 10:26:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?