5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Hasta hakları için dernek kuruldu

KAYSERİ’DE HASTA HAKLARI İÇİN DERNEK KURULDU

Kayseri'de hasta haklarının korunması, gerekli olan sağlık hizmetinin kesintisiz ve eşit bir şekilde alınabilmesi için dernek kuruldu.

Kayseri Hasta ve Hasta Yakını Hakları Savunma Derneği (KAHYAD) Başkanı Murat Gençtürk, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, hastalara eşit muameleyi sağlamak ve hasta haklarını koruma maksatlı KAHYAD’ı kurduklarını söyledi.

Sağlık hakkının demokratik, laik ve kanunlar çerçevesinde ihmal edilemeyeceğini belirten KAHYAD Başkanı Gençtürk, "Devletin başlıca görevlerinden biri olan sağlık hizmetlerinin eşit sunumu, parası olana üst düzey hizmet, parası olmayana minimum hizmet anlayışını eşit anlayışa dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu amaçlar çerçevesinde hasta hakları akademisi ve sağlık ahlak konseyi kurmak, bilinçli ve duyarlı bir toplum oluşturmak için derneğimizi kurduk. Bu amacımıza katılmak, katkı sağlamak, bizimle aynı amaca hizmet etmek isteyen halkımızı işbirliği için aramızda görmek istiyoruz" diye konuştu.

Gençtürk, derneğin önümüzdeki günlerde tanıtılması ve hastaların bilinçlenmesi maksatlı hastanelere broşür asılarak irtibat telefonların bildirileceğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 11:59:02
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 12:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?