4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Hasta kardeşler yardım bekliyor

Kayseri'de doğuştan cilt ve böbrek hastalığı bulunan ve sağlık güvenceleri bulunmayan iki kardeş, sağlıklarına kavuşup doktor olmak istiyor.

Kayseri'de işsiz baba Savaş Ayhan ve eşi Türkan Ayhan, doğuştan cilt ve böbrek hastalığı bulunan çocuklarına yardım eli uzatılmasını istiyor. Anne Türkan Ayhan, çocuklarının okul arkadaşları tarafından dışlandığını belirterek, "Arkadaşları, hastalıklı diye çocuklarımın yanına yanaşmıyor. Hiçbir sağlık güvencemiz yok. Eşim de Kayseri'de iş bulamadı, Ankara'ya ağabeyinin yanına iş aramaya gitti. Oğlum Mahmut, cildinde gerilme olduğu için gözünden ameliyat oldu. En son komşularımın yardımı ile doktora götürdüğümüzde, böbreklerinde sorun olduğunu ve ameliyat olmazsa diyalize bağlı yaşacağını söylediler. Ama hiçbir şey yapamıyorum. Kocasinan Kaymakamlığı'na gittim, hiç bir şey yapamayacaklarını söylediler. Kızım İnci'nin de aynı şekilde cilt problemi var, bir süre sonra onun da kardeşi gibi böbrek sorunuyla karşılaşmasından korkuyorum. Hayırseverlerden çocuklarıma destek olmalarını istiyorum" dedi.

İlköğretim okulu 3. ve 4. sınıf öğrencisi olan iki kardeş Mahmut ve İnci ise okullarına gittiklerinde arkadaşlarının kendilerinden kaçtığını söyleyerek, "Hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz. Büyüyünce doktor olup bizim gibi hasta çocukların iyileşmesini sağlayacağız" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 15:21:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?