1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Hastanede arbede

KAYSERİ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ndeki hasta yakınları ve polis arasında arbede yaşandı. Arbede, kalp rahatsızılğı bulunan hastane polisi Fahrettin Topal, fenalık geçirdi. Hasta yakınları ise, gözaltına alındı.

Melikgazi İlçesi Belsin Esentepe Mahallesi'nde oturan 17 yaşındaki Orhan Evler'in 2 dizinden bıçaklanınca 112 Acil Yardım ambulansıyla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Yaralı Evler'in 7 yakını otomobillerle hastaneye geldi. Her iki dizinden bıçaklandığı için Acil Servis Travma Müdahale Odası’na alınan yaralı, muayene edilirken yakınları geldi. Hastane polisi ve özel güvenlik görevlileri, hasta yakınlarına dışarda beklemesini söyleyince, aralarında tartışma çıktı.

Dışarı çıkmak istemeyen yaralı yakınları iddiaya göre, “Bizi dışarı çıkaramazsınız. Çıkarsanız valiye, emniyet müdürüne şikayet edeceğiz” diye bağırdı. Çıkmamakta direnen hasta yakınları ile polisler arasında arbede çıktı. İtişmelerin yaşandığı arbede sonrası, hasta yakınları dışarı çıkarıldı. Ancak, bıçaklanan Orhan Evler'in aşırı derece kan kaybettiği anlaşılınca, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi. Sedyeyle arı çıkarılan Evler ambulansa konulurken polisler ile hasta yakınları arasındaki tartışma yeniden alevlendi. Polis, hasta yakınlarının ambulansa binmesine izin vermeyince çıkan ikinci arbedede, hastanede görev yapan ve daha önce kalp rahatsızlığı bulunan Fahrettin Topal, fenalaştı. Hemen acil servis dahili müdahale odasına alınan polis memurunun tansiyonunun düştüğü ve kalbinde çarpıntı olduğu belirlendi. Polis memuruna serum tedavisi uygulandıktan sonra müşahade altına alındı. Bıçaklanan genç, ambulansa Gevher Nesibe Hastanesi’ne götürülürken, yakınları da gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 14:44:47
Güncelleme :22 Şubat 2007 Perşembe 18:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?