30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Hastanelere kalibrasyon uyarısı

TSE-Sojuztest Metroloji ve Kalibrasyon Merkezi Genel Müdürü Süleyman Selim Ulaş, hastanelerde tıbbi cihazların neden olduğu ciddi sorunların kalibrasyon kontrolleri ile önlenebileceği belirtildi. 

Kayseri'de Türk-Rus ortaklığı ile faaliyet gösteren TSE-Sojuztest Metroloji ve Kalibrasyon Merkezi'nin Genel Müdürü Süleyman Selim Ulaş, yaptığı açıklamada, bir süre önce Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yaşanan ve gazetelere ''Hilmi bebeği ameliyat yaktı'' başlıklı haber olarak yansıyan olayı üzüntüyle öğrendiklerini belirtti. İzmir'deki bebeğin koter cihazındaki kaçak akımın yüksek olmasından dolayı bacağının yandığını ifade eden Ulaş, bu cihaza kalibrasyon yapılması durumunda sorunun tespit edileceği, gerekli tamir ve ayarların yapılabileceğini hatırlattı. 

Hastanelerde kullanılan ve kalibrasyonu yapılmamış bir çok cihaz nedeniyle basına yansımamış bir çok acı olayın gerçekleştiğini söyleyen Ulaş, ''Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı personeline AB sürecinde kalibrasyonun önemi konusunda seminerler düzenleyerek, bu konunun ne kadar hayati önem taşıdığını vurguluyoruz. Bu işin bilincinde olan devlet hastaneleri ve özel hastaneler periyodik olarak kalibrasyon işlemlerini gerçekleştirerek kalitelerini ortaya koymuşlardır. Kalibrasyonun önemi İzmir'de yaşanan acı olayla bir kez daha ortaya çıkmıştır" dedi. 

Kalibrasyon ve kalite sistem programlarının tüm hastanelerde zorunluluk olması gerektiğini kaydeden Ulaş, bu konuda gerekli girişimlerde bulunduklarını, hastanelerin de bu konuda daha hassas olmaları ve kaliteden ödün vermemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 14:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?