5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Hava ambulansı hayat kurtardı

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde merdivenden düşme sonucu yaralanan Serpil Kaplan, hava ambulansı ile Kayseri'ye getirilerek tedavi altına alındı.

Bugün öğleden sonra Yahyalı ilçesinde merdivenden düşerek yaralanan Serpil Kaplan (32), 20 dakika içerisinde Yahyalı Stadı'ndan EC 135 tipi hava ambulansı ile alınılarak Kayseri'ye getirdi.

Talas yolu üzerinde bulunan Göğüs Hastalıkları Hastanesi yanındaki piste inen helikopterde bulunan hasta, buradan ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Şartların zor olduğu ve iklim koşullarının uygun olmadığı yerlerde hasta nakledilirken zamanın çok önemli olması sebebiyle Kayseri ve çevre illere hizmet için tahsis edilen 112 acil hava ambulansı, havanın uygun olduğu dönemlerde de hizmet vermeye devam ediyor. 3 pilot, 2 doktor, 2 acil tıp teknisyeninin yer aldığı ambulans sayesinde durumu ağır olan hastalar, Kayseri'ye veya çevre illerdeki sağlık kuruluşlarına getiriliyor.

6 Mart 2009 günü hizmete geçen hava ambulansı; Aksaray, Tokat, Çorum, Kırşehir, Malatya, Kahramanmaraş, Niğde, Nevşehir, Sivas ve Yozgat'taki 5 milyon kişiye hizmeti veriyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 19:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?