5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Havada panik

THY’nin İstanbul-Kayseri seferini yapan uçak, Kayseri Havalimanı’na rüzgâr nedeniyle inemedi. Uçak, havalimanını iki kere pas geçerken, yolcular büyük panik yaşadı

Türk Hava Yolları’nın (THY) TK 264 sefer sayılı uçağı, geçen pazar günü İstanbul-Kayseri seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanı’ndan saat 18.20’de kalktı. 135 yolcuyu taşıyan uçak, Kayseri Erkilet Havalimanı’na inmek için alçalmaya başladığında rüzgâr nedeniyle birden şiddetli bir sarsıntı başladı.
Airbus 321 tipi uçak alçaldıkça sarsıntının şiddeti de arttı. Sarsıntı nedeniyle büyük korku ve panik yaşayan yolculardan bazıları çığlık atmaya başladı. Rüzgârın şiddetini artırması üzerine piste metreler kala uçak bir sağa bir sola yattı.

İkinci deneme
Bunun üzerine pisti pas geçen pilot, yolculara bilgi vererek ikinci kez inmeyi deneyeceğini anons etti.
Havada bir tur atan uçak inmek için tekrar alçalmaya başladı ancak aynı sorun yeniden yaşandı. Piste dokunmasına sadece metreler kalan uçak ikinci kez pisti pas geçti. Bunun üzerine pilot Kayseri Havalimanı’na inmekten vazgeçti ve uçak saat 21.00‘de Malatya Havaalanı’na inebildi. Malatya Havaalanı’nda yaklaşık iki saat Kayseri’deki hava şartlarının normale dönmesini bekleyen uçak, Kayseri’ye gitmek için tekrar havalandı. Uçak, Kayseri’ye saat 23.59’da sorunsuz bir şekilde inebildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 10:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?