5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Hayırsever desteği başarıyı yükseltti

Bu yıl ÖSS'de Türkiye birincisi çıkaran Kayseri'de, hayırseverin eğitim ve öğretime katkısı sayesinde öğrencilerin başarı çıtası her geçen yıl yükseliyor.

Kayserili hayırseverler, 1947 yılından bugüne kadar ilde 2 bin 932 derslikli 247 okul, 2 bin 912 öğrenci kapasiteli pansiyonlar, 14 spor salonu ve çok amaçlı salon yaptırdı. 1947 tarihinden 2009 yılına kadar en fazla okul yaptırılan yıl olan 2003'te ise toplam 249 derslikli 21 okul yaptırılırken, 600 öğrenci kapasiteli bir pansiyon inşa edildi. Bugüne kadar eğitime katkılarını esirgemeyen hayırseverler, şimdi Kayserili öğrencilerle iftihar ediyor.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Bağlıtaş, öğrencilerin iyi bir mekanda eğitim görmeleri için hayırseverlerin modern okullar yaptırdığını hatırlatarak, "Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne kadar hayırseverlerin eğitim ve öğretime verdiği destek, Türkiye'nin hiçbir yerinde yoktur. Yapılan desteklerin yanı sıra takım çalışmasıyla öğrencilerin başarı çıtası her geçen yıl daha da yükseliyor. Gösterilen bu başarı bizi son derece memnun ediyor" ifadelerini kullandı.

Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) gösterilen başarıdan dolayı gururlu olduklarını kaydeden Bağlıtaş, "2000 yılında Türkiye genelinde 64. sırada yer alan Kayseri, her geçen yıl başarı oranını artırarak 2009 yılında sayısal ağırlıklı puana göre 2. sırada, eşit ağırlık-1 puana göre 3. sırada yer almıştır. Hayırsever, aile, öğretmen, idarecinin kitlesel çalışması sayesinde öğrencilerin başarısı yükselmiştir. Eğitime gönül veren, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu yıl ÖSS'de sözel-1 ve eşit ağırlık-1 puan türlerinde, Kayseri'de öğrenim gören Mustafa Öztürk Türkiye birincisi olmuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 14:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?