4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Hayırsever gurbetçiden vefa örneği

Kayseri'nin Develi ilçesinden Almanya'ya işçi olarak giden Şahin Tokluoğlu, doğup büyüdüğü şehirdeki mezun olduğu okuluna 9 derslik, anasınıfı ve çok amaçlı salon yaptırdı.

Develi ilçesi Fenese Mahallesi'nde dünyaya gelen ve Almanya'ya işçi olarak giden Şahin Tokluoğlu, mezun olduğu okula borcunu ödemek için eğitim kurumunu yenileterek 9 derslikli, anasınıfı ve çok amaçlı salon yaptırdı. Adına Dudu-Şahin Tokluoğlu İlköğretim Okulu verilen okulun açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Okul bahçesinde düzenlenen törene, Vali Mevlüt Bilici, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Atsız, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Develi Kaymakamı Ahmet Turhan, Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, kamu kuruluşlarının temsilcileri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Halk oyunları gösterisinin ardından konuşan hayırsever işçi emeklisi Şahin Tokluoğlu, mezun olduğu okula vefa borcunu ödemek için birikmiş paralarını bu okula harcadığını kaydederek, okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ise, bir ülkenin kalkınmışlığının en önemli göstergesinin eğitim olacağına dikkat çekerek, bir toplumun eğitimli olmaması halinde geri kalmaya mahkum olacağını söyledi. Kayseri'nin 2003 yılından bugüne kadar eğitime yüzde yüz destek programıyla birlikte hayırseverlerin eğitime desteğinin 94 trilyon olduğunu ifade eden Ayata, ''Kayseri'ye bugüne kadar yapılan okulların yüzde 65'i hayırseverler tarafından yapılmıştır. Kayseri Türkiye'nin hayırsever birinci ilidir" diye konuştu.

Vali Mevlüt Bilici, hayırsever işçi emeklisi Şahin Tokluoğlu'na bir teşekkür plaketi takdim etti.

Daha sonra Vali Bilici, Develi Kaymakamı Ahmet Turhan, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata açılış kurdelesini kesti. Vali Bilici ve beraberindeki heyet daha sonra sınıflarda öğrencilerle sohbet etti. Vali Mevlüt Bilici ve beraberindeki heyet daha sonra yapımı tamamlanan ve kısa süre sonra eğitime açılması planlanan Turan Köylüoğlu İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulundu. Bilici ve beraberindeki heyet, okul ziyaretlerinin ardından, Develi Müftülük Binası Konferans Salonu'nda Develi İlköğretim okulları öğretmenleri ve lise müdürlerine yönelik olarak yapılan 'Rehberlik Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı.

Vali Bilici, toplantıda yaptığı konuşmada, Kayseri ve ilçelerinde birinci önceliği eğitime verdiklerine dikkat çekerek, ''Birinci önceliğimiz eğitim ve bunu da sağlayacak olan siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Benim nezdimde dünyanın en önemli insanları öğretmenlerdir. Öğrencilerimizin yetişmesinden en önemli görev öğretmenlerimize düşüyor. Bu toplantıda da sizin görüşlerinizi alarak, daha iyi eğitim vermek için ne yapmamız sizlerle konuşacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 23:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?