5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Hayırseverden Develi'ye okul

Kayseri'nin Develi ilçesine hayırsever işadamı Muammer Kocatürk tarafından yaptırılacak 11 derslikli kız meslek lisesi için Vali Mevlüt Bilici'nin makamında imza protokolü düzenlendi.

İmza protokolünde konuşan Vali Mevlüt Bilici, hayırsever işadamı Muammer Kocatürk'ün bundan öncede Develi ilçesine bir hastane yaptırdığını söyledi. Kayseri ve Develi ilçesi adına hayırsever işadamı Muammer Kocatürk'e teşekkür eden Vali Bilici, "Olumlu olan her şeyin altında birlik ve beraberlik var. Bu anlamda birlikteliğin çok önemli olduğuna inanıyorum. Ayrıca katkılarından dolayı Kaymakam Ahmet Turhan'a da teşekkür ediyorum. Çok ayrıcalıklı ve önemli bir projeye imza atılıyor" diye konuştu.

Hayırsever işadamı Muammer Kocatürk ise, kendisinin ilkokulu bitiremediğini ve 5. sınıfı dışarıdan tamamladığını belirtti. Kazancının büyük bir bölümünü hayırlara harcadığını kaydeden Muammer Kocatürk, "Bugüne kadar annem, babam kendim ve eşim adına hayırlar yaptım. Çocuklarım adına da Develi'ye Ayşe-Yahya-Fatma Kız Meslek Lisesi'ni yapmaya karar verdik. Bu okul ilçenin önemli bir ihtiyacını gidermiş olacak. Benden sonrada hayırseverlik faaliyetlerine oğlum Yahya devem edecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Mevlüt Bilici, Develi Kaymakamı Ahmet Turhan ve işadamı Muammer Kocatürk tarafından protokol imzalandı.Develi ilçesine yapılacak olan Ayşe-Yahya-Fatma Kız Meslek Lisesi 5 ay içinde tamamlanarak, 2009- 2010 yılı içerisinde eğitim-öğretime açılacağı belirtildi

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 17:33:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?