4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Hayırseverden eğitime destek

Kayseri'nin Develi İlçesi'nde 21 derslikli Turan Köylüoğlu İlköğretim okulu düzenlenen törenle açıldı. Babası için eğitim kurumunu yaptıran İşadamı Suat Köylüoğlu,"Bundan sonra annem için huzurevi yaptıracağım" dedi.

Develi İlçesi, Aşık Seyrani Mahallesi'ne işadamı Suat Köyülüoğlu'nun babası Turan Köylüoğlu adına yaptırdığı ilköğretim okulunun açılışı yapıldı. Okul bahçesinde düzenlenen törene, Vali Mevlüt Bilici, Develi Kaymakamı Ahmet Turhan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Atsız, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, Sadık Yakut, Yaşar Karayel, kamu kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Minik öğrenciler protokol üyelerine kırmızı gül dağıtırken, Vali Bilici'ye 'Hoşgeldin' konuşması yapmak isteyen Raziye Dikkatın isimli öğrencinin heyecandan söyleyeceklerini unutması ilginç görüntüler oluşturdu. Ardından öğrencilerin folklor gösterileri beğeni ile izlendi.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Kayseri ve ilçelerine hayırseverlerin yardımlarının devam ettiğini söyledi. Ayata, ''Ülkemizin barış içinde dünya ile bütünleşebilmesi ve bu bütünleşme sürecinde ulusal kültürel değerlerini koruyabilmesi için eğitim alnına önemli görevler düşüyor. Günümüzde en önemli yatırım insan kaynaklarına yapılan yatırımdır. Her şeyin hızla geliştiği günümüzde eğitilmiş insan kaynakları geliştirilmesi, eğitim siteminin iyileştirilmesi ve yenilenmesi değişen teknolojiye ayak uydurması gerekir. Bunu da hayırseverlerimizin desteği ile hayata geçiriyoruz" dedi.

"ANNEM İÇİN HUZUREVİ YAPTIRACAĞIM"

Okulun yapımında maddi destek sağlayan hayırsever Suat Köylüoğlu ise babası Turan Köylüoğlu'nun eğitime çok önem verdiğine değindi. Köylüğlu, ''Babamın hayattayken en büyük arzusu bir okul yaptırmaktı. Bende bugün babamın bu dileğini yerine getirmiş oluyorum. Minik öğrencilerimiz buradan çağdaş, laik, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak yetişirler. Bundan sonra da hayatta olan annem Sevim Köylüoğlu ismi ile bir huzurevi yaptıracağım'' şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Suat Köylüoğlu'nun ablası Şazimet Erdoğan ağabeyi Suat'ı anlatan bir konuşma yaptı. Ak Parti Milletvekili Sadık Yakut ise Kayseri'nin bir hayırsever şehri olduğunu belirterek, Suat Köylüoğlu'nun da bundan sonrada hayırlarına devam etmesini diledi.

Konuşmaların ardından Vali Bilici, hayırsever işadamı Suat Köylüoğlun'a teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra Vali Bilici, işadamı Suat Köylüoğlu ve protokol üyeleri tarafından okulun açılışı yapıldı. Açılış törenin ardından Vali Bilici sınıfları gezerek, öğrencilere çeşitli sorular sordu.

Okulun gezilmesinin ardından protokol, okul merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 18:29:30
Güncelleme :3 Kasım 2008 Pazartesi 18:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?