5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Hayırseverler Zirvesi'nde 2 köylü

HAYIRSEVERLER ZİRVESİ'NDE 2 KÖYLÜ

Kayseri'de köy okuluna bilgisayar bağışladıkları için düzenlenen 3. Hayırseverler Zirvesi'ne davet edilen 2 köylü, tüm dikkatleri üzerlerine çekti.

İncesu ilçesine bağlı Tahirini köyünde çiftçilikle uğraşan amca oğulları Salih Akaya (63) ve Osman Akaya (70), köylerinde yapımı tamamlanan Tahirini İlköğretim Okulu'na 4 adet bilgisayar bağışladı.

Az bir kazançları olmasına rağmen ellerinden geldiği kadar köylerindeki hayır işlerine yardımda bulunduklarını ifade eden Salih Akaya, "Biz köyde çiftçilikle geçiniyoruz. Fazla bir gelirimiz yok. Elimizden bu kadar geldi, yeni açılan okulumuza 4 adet bilgisayar aldık. Okulun inşaatına da her türlü yardımda bulunduk. İmkanlarımız ölçüsünde yardımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

Giyimleriyle salonda hemen dikkatleri çeken amca oğulları, hayırseverler gecesine davet edilmenin mutluluğunu yaşadı. Her ne kadar plaket alamasalar da salonda Cumhurbaşkanı ile aynı ortamda bulunmaktan kıvanç duyduklarını kaydeden Akaya, köylerinde iki sorunlarının olduğunu söyledi. Köylerinde kanalizasyon ve ortak mera arazisi sorunları olduğunu belirten Akaya, "Bu sorunum çözülmesini istiyoruz. Herkesin atık suları sokaklara ve evlerinin önüne akıyor. Vali ve kaymakamımızdan yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Programı sonuna kadar izleyen iki amca oğlu, daha sonra sessizce salondan ayrılarak köylerinin yolunu tuttu.

HAYIRSEVERLER ZİRVESİ'NDE 2 KÖYLÜ
HAYIRSEVERLER ZİRVESİ'NDE 2 KÖYLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 17:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali yılmaz IP: 78.160.101.xxx Tarih : 14.10.2009 08:57:07

amcalarım ne kadar tatlı.ama diğer konuklar milletin efendisi olan bu gariban insanlara sırtını dönmüş.en arka masaya atılmışlar..yahu siz 4 bilgisayar bağışlamışsınız adamların hepsi kendi adlarına,kazandıkları o helal paralarla okullar yaptırıyor.böyle de olmazki amca.tabiiki!!sizin yeriniz en arka olmalıydı... anlatabildiysem ne mutlu bana.zaten anlamayana davul zurna az.bu bana sakıncalı bir yorum gibi geldi ama takdir sizin.