4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Hayırseverlerden yardım bekliyor

Kayseri'de 2 yıldır günde 8,5 saat diyaliz makinesine bağlı olarak yaşayan ve doktorların operasyon için 24 Kasım'a randevu verdiği 14 yaşındaki Emre Aldoğan'a, 15 bin YTL ödenemediği için böbrek nakli yapılamıyor.

Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Şirintepe Mahallesi'nde yaşayan Emine ve İbrahim Aldoğan çiftinin 14 yaşındaki oğlu Emre Aldoğan, yaklaşık 2 yıldır diyaliz makinesine bağlı yaşıyor. Gündüz eğitimini sürdüren ve aynı zamanda yaklaşık 8,5 saat diyaliz makinesine bağlı olan Emre Aldoğan'ın, tekrar sağlığına kavuşması için babasının veya Ebru Aldoğan isimli ablasının böbreklerinden birisinin nakli gerekiyor.

Halil İlik Endüstri Teknik Lisesi hazırlık sınıfında okuyan Emre Aldoğan'ın hastalığının ortaya çıkmasıyla beraber hayattan koptuğunu kaydeden anne Emine Aldoğan, hastalık sebebiyle çocuğunun birçok tattan mahrum kaldığını ifade etti.

Göz kararması ve bayılma sonucu gittikleri hastanede böbrek yetmezliği teşhisi konulunca adeta yıkıldığını söyleyen anne Aldoğan, "Doktorlar hemen diyalize bağlanması gerektiğini söyledi.2 senedir çocuğum günün 3'te 1'ini diyalize bağlı olarak geçiriyor. Gündüzleri okula gidiyor, akşam ise diyalize bağlanıyor. Bu hastalık sebebiyle çocuğum çok sevdiği şeylerden mahrum kalıyor. Tuzlu bir yemek yiyemiyor. Diyalize bağlı kalmadığı gün bilincini yitiriyor. Bu yüzden geceleri elektriğin kesilmemesi için her gün dua ediyorum" diye konuştu.

"TEK ÇARE BÖBREK NAKLİ"

Yeşil kartlı olduğundan sağlık masraflarının büyük bir kısmının devlet tarafından ödendiğini söyleyen anne Aldoğan, nakil için 24 Kasım 2008 günü Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden randevu aldıklarını belirtti.

Doktorların en kısa sürede Emre'nin ameliyat olması gerektiğini söyleyen anne Aldoğan, "Sağlık masraflarının büyük kısmını devletimiz karşılıyor ama böbrek nakli olması şart. Ailede sadece babasının ve ablasının böbrekleri uyuyor. Büyük bir kısmı devlet tarafından karşılanacak olan nakil parasının bize düşen 15 bin YTL'lik kısmını bulduğumuz takdirde, babası kendi böbreğini verecek. Ablasının da böbreği uyuyor ama çocuklarımızın ikisine de bir şey olmasını istemiyoruz. Çocuğum için tek çare böbrek nakli. Bunun için Öğretmenler Günü'ne rastlayan 24 Kasım 2008 günü ameliyat olması şart. Olmazsa uzun bir süre sonra sıra gelecek. Hastalığının daha fazla ilerlememesi için hayırseverlerimizden maddi yardım istiyorum" şeklinde konuştu.

"KARDEŞİM İÇİN BÖBREĞİMİ VERMEYE HAZIRIM"

Lise 4. sınıf öğrencisi olan abla Ebru Aldoğan ise kardeşinin sağlığına kavuşması için elinden gelen her şeyi yapacağını kaydetti. Abla olarak her gün kardeşini bu durumda görmekten dolayı üzüldüğünü söyleyen Aldoğan, "Kardeşimin böyle durumda olması beni de yıpratıyor. Hep kendimi onun yerine koyuyorum. Onun istediği gibi gezememesi, hayattan bir tat alamaması beni üzüyor. Ona moral vermek için her şeyi yapıyorum. En büyük isteğim kardeşimle eskisi gibi gezmek ve eğlenmek. Babamın böbreği ile kardeşimin böbreği uyuşuyor. Ama bir sorun çıkarsa kardeşim için böbreğimi vermeye hazırım. Yeter ki o sağlığına kavuşsun" diye konuştu.

"ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NDE İYİLEŞMEK İSTİYORUM"

Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Emre Aldoğan, sağlığına kavuşmak için en kısa sürede ameliyat olmak istediğini belirtti. Böbrek rahatsızlığı sebebiyle en çok sevdiği patates kızartmasını yiyemediğini söyleyen Aldoğan, okulu bitirince öğretmen olmak istediğini dile getirdi.

Kendisi için anlamı büyük olan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde sağlığına tekrar kavuşmak istediğini söyleyen Aldoğan, "Hayatı doya doya yaşamayı çok istiyorum ama hastalığım bunu engelliyor. Hayatta en çok istediğim şeylerden biri ameliyat olarak tekrar sağlığıma kavuşmak. İkinci isteğim ise Fenerbahçeli Alex'in forması. Ben de Fenerbahçeli futbolcular gibi futbol oynamak istiyorum ama engellerim var. Ameliyat günüm Öğretmenler Günü'ne denk geldi. Ben de okulumu bitirdikten sonra öğretmen olmayı hedefliyorum. 24 Kasım 2008 tarihinin benim için anlamlı bir gün olmasını istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 11:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?