5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Hayrünnisa Gül Kayseri'de

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Kayseri'deki kitap şenliğinde yaptığı konuşmada, "Türkiye genelinde yapılan araştırmada ailelerin sadece 4'te 1'i çocuklarını eğitiyor. Bu sayının daha da artması için aileye ve öğretmenlere büyük görev düşüyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde 3.'sü düzenlenen 'Konuşan Kitap Şenliği'nin açılışı yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Hayrünnisa Gül, çocuklara kitap sevgisini aşılamak için şenliklerin ülke genelinde devam edeceğini söyledi.

Yeni nesillerin 'kitap dostu' olarak yetişmesinde öğretmenler ve ailelere çok büyük görevler düştüğünü kaydeden Hayrünnisa Gül, "Yapılan araştırmaya göre, ailelerin sadece 4'te 1'i çocuklarını eğitiyor. Burada çocuklarına kitap sevgisini aşılama konusunda ailelere ve öğretmenlere büyük görev düşüyor. Ailelerin çocuklarına kitap hediye etmesi ve çocukların da kendi kütüphanelerini oluşturmaları gerekiyor. Okumak insanın gelişmesinin temel kaynağıdır" dedi.

Geçtiğimiz ay 'Korsana Hayır' kampanyasının da başlatıldığını hatırlatan Hayrünnisa Gül, "Korsan, emek hırsızlığıdır. Yazar ve şairlerin emeklerinin çalınmasına izin vermememiz gerekiyor. Günümüz Türkiye'sinde şimdiye kadar olmayan kitap çeşitleri mevcut. Hatta bu konuda çağın ötesine gidenler de bulunuyor. Artık dünyanın her yerinde Türk yazarlarının yazdığı kitapların okunma vakti gelmiştir" şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Hayrünnisa Gül ve beraberindekiler, stantları gezerek yazar ve şairlerin yazdığı kitaplar hakkında bilgi aldı.
Şenliğe çevre illerin valileri ile üst düzey yöneticilerinin yanı sıra, oyuncu Oktay Kaynarca, sanatçı Metin Şentürk, Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve çok sayıda yazar ve şair katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 15:58:57
Güncelleme :4 Haziran 2009 Perşembe 16:04:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?