4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Hayrünnisa Gül Kayseri'de

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, "Yeni hayat tarzında kadınların da aktif şekilde hayatın bir parçası olması şart" dedi.

Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER) üyeleri tarafından Kayseri Sanayi Odası'nda (KAYSO) verilen yemeğe, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün yanı sıra Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ve eşleri ile KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülseren Onanç ve dernek üyeleri katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Mustafa Boydak, iş hayatında Kayserili kadın girişimcilerin de aktif rol oynamaya başladığını söyledi. Boydak, "Bayan müteşebbis sayısı her geçen gün artıyor. KAYSO olarak bayan girişimcilere destek vermeye çalışıyoruz" dedi. KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülseren Onanç ise Kayseri'nin kendileri için çok önemli bir yeri olduğunu ifade etti.

Kayseri'den çok sayıda girişimcinin çıktığını belirten Onanç, "Türkiye'nin en büyük girişimcileri buradan çıkıyor. Bu toplantı ile kadın girişimcilerimizle bir araya gelme imkanı bulduk. Hayrünnisa Gül'ü de bu çalışmada aramızda görmek istedik. Eminim ki Cumhurbaşkanımız izin verseydi Hayrünnisa Gül de ticaret hayatında iyi bir girişimci olabilirdi" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ise KAGİDER üyelerini Kayseri'de görmekten dolayı mutlu olduğunu kaydederek ilin tarihi hakkında katılımcılara bazı bilgiler verdi.

Kayserili insanların kazanmayı ve paylaşmayı seven bir ruha sahip olduğunu söyleyen Gül, "Nüfusumuzun yarısı kadın, yarısı erkekse, bunun yarısı çalışıp diğer yarısı tüketiyorsa bu büyük bir israftır. Yeni hayat tarzında kadınların da aktif bir şekilde hayatın bir parçası olması kaçınılmaz. Bugün baktığımızda çalışan kadınların sayısı hızla artıyor. Her alanda başarılı kadınlar var. Sizler, kadınların da patron olabileceğini, insanlara iş-güç verebileceğini, istihdam oluşturabileceğini gösteriyorsunuz" dedi.

Kadınların ticaret hayatında düzgün ve kaliteli işler yapacağını söyleyen Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim için önemli olan örneklerin çoğalmasıdır. Tabii ki İstanbul gibi büyük şehirlerde, dünya çapında şirketlerde kadın patronlar var. Çok büyük sorumluluk taşıyorlar. Şimdi bu örnekleri Anadolu'ya taşıma vakti. Anadolu'da başarılı örnekler çıktıkça, bu kadınlara çok büyük cesaret verir."

Konuşmaların ardından KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülseren Onanç, desteklerinden dolayı Hayrünnisa Gül'e üzerinde kadın siması bulunan mini bir heykel takdim etti. Bu sırada Gül, "Politika ile uğraşan kadınların sayısı artıyor, bu önümüzdeki birkaç yıl içinde erkeklerle aralarında kıskançlığa neden olacak" diye espri yaptı.

Program, basına kapalı olarak devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 14:39:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?