4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Hayvanlarını nazardan koruyor

Kayseri'de kurulan kurbanlık pazarında bir besicinin bütün hayvanlarına nazar boncuğu takması dikkat çekiyor.

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte Kayseri'de belediyelerinin belirlemiş olduğu hayvan satım ve alım pazarlarında hareketlilik başladı.

Çadırlarını kurun besiciler, hayvanlarını yerleştirdikten sonra kendileri için barınacakları yerler yapıyor. Yüksek kesimlere kar düşmesiyle birlikte hissedilir derecede havanın soğuması sonucu besiciler çadırlara soba kurdu.

Hayvan pazarına yeni gelerek kurbanlıkları kamyonetten indiren besiciler, güçlü boğaları zaptetmekte güçlük çekiyorlar. Kurban pazarında bir besicinin bütün kurbanlıklarının nazar boncuklu olması dikkatleri çekiyor. Sivas'ın Altınyayla ilçesinden gelen besici Bayram Tekin, hayvan pazarına dün geldiğini belirterek, kurbanlıklarının hepsinin nazar boncuklu olduğunu söyledi.

Tekin, "Hayvanlarım montofon cinsi ve arpa ile besledim. Hayvanlarım meşhur olduğu için göz değmesin diye nazar boncuğu taktım. Zaten ahırıma giren bir daha çıkamıyor. Burada 25 adet kurbanlığım var. Elimde büyüdüğü için hepsine doğar doğmaz nazar boncuğu taktım. Fiyatlar ise 3 bin YTL'den başlıyor. 1'den 7'ye kadar hisseli kurbanlığım var” dedi

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 15:00:19
Güncelleme :28 Kasım 2008 Cuma 15:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?